1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Afrika’nın en büyük RES’i performansını iyileştirecek

Afrika’nın en büyük RES’i performansını iyileştirecek

Kenya’da bulunan Afrika’nın en büyük rüzgar enerjisi santrali 310 MW’lık Turkana Gölü RES elektrik üretim performansını iyileştirecek.

Afrika’nın en büyük RES’i performansını iyileştirecek

Enerji Günlüğü - Kenya’da bulunan Afrika’nın en büyük rüzgar enerjisi santrali 310 MW’lık Turkana Gölü RES elektrik üretim performansını iyileştirecek.

Afrika yenilenebilir enerji üretimi liderlerinden Lake Turkana Wind Power (LTWP) Konsorsiyumu, Kenya'nın Marsabit şehrinde yer alan 310 MW kapasiteli rüzgar enerjisi santralinin performansını iyileştirecek. Bu kapsamda konsorsiyum yenilenebilir enerji performans değerlendirme yazılımı sağlayıcısı Clir Renewables ile bir anlaşma imzaladı. Clir, LTWP’nin rüzgar santralinde bulunan 365 türbininden gelen verileri analiz edecek. Bu analiz sayesinde türbinlerin performans takibini geliştirecek ve gereksiz kayıpları önleyecek.

Turkana Lake Rüzgar Enerjisi Santrali, her biri 850kW kapasiteli 365 rüzgar türbininden ve ulusal şebekeye bağlı bir yüksek gerilim trafo merkezinden oluşuyor. Projeyi işleten konsorsiyumda KP&P Africa B.V ve Aldwych International ortaklığı, Gelişmekte Olan Ülkeler İçin Yatırım Fonu, Vestas Eastern Africa Limited, Finnish Fund for Industrial Cooperation Ltd, KLP Norfund Investments AS ve Sandpiper şirketleri yer alıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler