1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Afrodit’in gazı LNG terminali için yeterli değil

Afrodit’in gazı LNG terminali için yeterli değil

Enerji Günlüğü - Noble Energy, Afrodit gaz yatağındaki doğal gaz miktarının, Güney Kıbrıs’ta bir sıvılaştırma terminali kurulması için yeterli...

Afrodit’in gazı LNG terminali için yeterli değil

Enerji Günlüğü - Noble Energy, Afrodit gaz yatağındaki doğal gaz miktarının, Güney Kıbrıs’ta bir sıvılaştırma terminali kurulması için yeterli olmadığını açıkladı.

Türk Ajans Kıbrıs'ın(TAK) internet sitesinde yer alan habere göre, Amerikalı enerji şirketi Noble Energy, Güney Kıbrıs’ın tek yanlı ilan ettiği Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde (MEB) yer alan Afrodit doğalgaz yatağındaki doğal gaz miktarının, Güney Kıbrıs’ta bir sıvılaştırma terminali kurulması için yeterli olmadığını açıkladı.

Noble Energy Güney Kıbrıs bürosu müdürü John Tomiç, bu yüzden asıl tercihlerinin doğal gazın komşu ülkelere satışı yönünde olduğunu açıkladı.

Rum basını diğer bir parselde çalışma gercekleştiren Enı-Kogas ve Total şirketleri tarafından yüksek miktarda doğalgaz bulunması halinde Rum hükümetinin planlarını yeniden gözden geçireceği, ancak doğalgaz bulunsa dahi, terminal ınşasının yüksek maliyeti sebebiyle bu seçeneği benimsemediği yorumunu yapıyor. Rum basınında yer alan haberlere göre, Güney Kıbrıs için doğalgazı değerlendirmede tek seçenek olarak Mısır ve Ürdün gibi ülkelere doğalgazın satılmasının kaldığının görüldüğü belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler