1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Aiud ve Siret’in ilk elektrikli minibüslerini Karsan verecek

Aiud ve Siret’in ilk elektrikli minibüslerini Karsan verecek

Karsan Romanya’nın 2 kentinde toplu taşıma aracı ihalesi kazandı. Aiud’da 16, Siret’te ise 4 Karsan markalı elektrikli minibüs toplu taşıma hizmeti verecek.

Aiud ve Siret’in ilk elektrikli minibüslerini Karsan verecek

Enerji Günlüğü - Karsan Romanya’nın 2 kentinde toplu taşıma aracı ihalesi kazandı. Aiud’da 16, Siret’te ise 4 Karsan markalı elektrikli minibüs toplu taşıma hizmeti verecek. 

Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret AŞ, Romanya distribütörü Anadolu Automobil Romania ile katıldığı 2 ihaleyi kazanarak, toplam 20 adet e-Jest elektrikli minibüs satışı gerçekleştirdi. 

Karsan, ihalelerden biriyle Romanya’nın tarihi Aiud şehri için 16 adet e-Jest satışı gerçekleştirdi. Diğeri ise Siret kentine satılan 4 adet e-Jest için yapıldı. 

DAR SOKAKLI KENTLER İÇİN İDEAL

Şehrin ana ulaşım hatlarını beslemek için tasarlanan %100 elektrikli minibüs e-Jest, kompakt yapısı sayesinde dar sokaklarda kolaylıkla manevra yapabiliyor. Bu da e-Jest’i özellikle tarihsel dokusu değişmemiş dar sokaklı şehirler için uygun bir seçenek haline getiriyor. 

karsan-e-jest-elektrikli-minibus.jpg

 

e-Jest’in BMW markalı elektrik motoru var ve yine BMW markalı 360V lityum ion 88kWh çift batarya ile çalışıyor. 70 km azami hıza çıkabilen minibüs, dolu bataryalarıyla şarj etmeden 210 km menzile erişebiliyor. 

e-Jest’in Romanya’da ihalesini kazandığı iki şehir de ilk defa elektrikli toplu taşıma aracı kullanacak. Teslimatların 2023’ün son çeyreğinde gerçekleşeceği bildirildi. 

"ROMANYA AB İÇİNDE ÖNCÜ BİR ÜLKE"

Karsan CEO’su Okan Baş, “Bu yeni anlaşmalarla birlikte 2023 yılına hızlı bir başlangıç yapmış olduk. 2023’te Romanya’daki Karsan markalı elektrikli araç sayısı 200 adedin üzerine çıkacak. Karsan Romanya’daki elektrikli toplu ulaşım dönüşümünde öncü rol oynuyor. Birçok şehirde Karsan markalı elektrikli otobüsleri görmek mümkün. Romanya, Avrupa’nın elektrikli toplu taşıma dönüşümüne öncülük eden ülkelerden biri. Ülkedeki bu vizyonla Karsan olarak bizim 5 yıl önce başlayan elektrikli dönüşüm yolculuğumuz birbiri ile örtüşüyor” diye konuştu. 

Romanya’nın, tıpkı Fransa ve İtalya gibi Karsan’ın ana hedef pazarlarından birisi olduğunu ifade eden Okan Baş, “Karsan, kısa sürede Romanya’nın elektrikli araç pazarında 6 metreden 18 metreye kadar en büyük filosuna sahip Türk markası konumuna ulaştı. Avrupa elektrikli minibüs pazarı lideri Karsan e-Jest ile Aiud ve Siret şehirlerinin elektrikli dönüşümünün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler