1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Karsan e-ATAK'ın Avrupa'da pazar payı yüzde 26

Karsan e-ATAK'ın Avrupa'da pazar payı yüzde 26

Karsan CEO’su Okan Baş, yılın ilk altı ayında elektrikli araçlarından e-JEST'in yüzde 24, e-ATAK'ın yüzde 26 pazar payına ulaştığını söyledi.

Karsan e-ATAK'ın Avrupa'da pazar payı yüzde 26

Enerji Günlüğü - Karsan, 7-12 Ekim tarihleri arasında Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen Busworld 2023 Fuarı’nda full elektrikli ürün gamından e-JEST, Otonom e-ATAK ve Hydrogen e-ATA modellerini sergiledi. Avrupa ve Amerika’nın yolcu taşıyan ilk elektrikli otonom otobüsü, Otonom e-ATAK ise fuar boyunca park alanında otonom sürüş gerçekleştirerek, katılımcılara yeteneklerini sergiledi.

KARSAN’IN AVRUPA’DAKİ PAYI YÜZDE 6,7

Karsan CEO’su Okan Baş, 60 yıllık deneyimi, 2 bin 500 kişilik ekibiyle Karsan’ın sektörde en iyi tanınan markalardan biri haline geldiğini söyledi. Şirket’in ana hedef pazarı olarak nitelendirdiği Avrupa’da aralıksız bir büyüme gerçekleştirdiğini belirten Baş, “Yüzde 100 elektrikli e-JEST ve e-ATAK ile 2022 yılını Avrupa’da lider olarak kapatmıştık. 2023 yılının ilk yarısında da yükselen ivmemiz devam etti. Yılın ilk yarısında Karsan elektrikli araçları ile Avrupa şehir içi elektrikli toplu ulaşım pazarında payımızı artırarak yüzde 6,7 seviyesine ulaştık” dedi.

e-JEST VE e-ATAK 6 AYDA ATAĞA KALKTI

Okan Baş, piyasaya çıktığı günden bu yana Avrupa’da 318 adet e-JEST sattıklarını belirterek, bu yılın ilk yarısında ise e-JEST’in yüzde 24 pazar payı elde etitğini kaydetti. Baş “Çıktığı günden bu yana Avrupa’da 233 adet satılan e-ATAK modelimiz ise yılın ilk yarısında yüzde 26 pazar payı elde etti. Avrupa’da elektrikli minibüs ve midibüs pazarında en çok tercih edilen bu iki modelimiz, bir kez daha liderlik koltuğuna oturdu” diye konuştu.

-25 DERECEDE YOLCU TAŞIYAN ELEKTRİKLİ

Otonom araçlar konusunda geldikleri noktaya da değinen Okan Baş şöyle dedi: “Otonom araçlarımızla 1,5 yıldır Michigan ve Norveç’te yolcu taşıyoruz. Ayrıca Fransa Chateauroux, Romanya Bükreş, Ankara Cumhurbakanlığı Külliyesi ve son olarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Otonom e-ATAK projelerimizi hayata geçirdik. Dünyanın farklı noktalarında çok farklı iklimlerde aracımızı deneyimleme ve geliştirme fırsatımız oldu. Özellikle Michigan’da, kar yağışlı ve -25 derecelik soğukta, insanların dışarı araç çıkaramadığı havada dahi, Otonom e-ATAK aracımızla güvenle yolcu taşıdık.”

HİDROJENLİDE DE İDDİALI

Karsan CEO’su Okan Baş, hidrojenli araçlara da değindi. Hidrojen teknolojisini doğada en kolay bulunabilen, doğaya zarar vermeyen yakıt teknolojisi olarak nitelendiren Okan Baş “Hidrojenli aracımız e-ATA Hydrogen’i geçen yıl IAA’da lanse etmiştik. Elektrik ve otonomun yanısıra, hidrojen teknolojisi anlamında da geleceğin mobilitesinde bir adım önde olma rolümüzü sürdürüyoruz” bilgilerini paylaştı.

2023 HEDEFİ 22 ÜLKEDE 1000 ELEKTRİKLİ KARSAN

Karsan’ın araçları gibi 2023 yılı hedeflerinin de iddialı olduğunu belirten Karsan CEO’su Okan Baş, “Şu ana kadar 850 elektrikli aracımızla 22 ülkede 100 milyon km elektrikli deneyimi elde ettik. Bu yıl sonunda 22 ülkede toplam 1000 adet Karsan elektrikli aracımızla yollarda olacağız. Yeni hedef pazarlarımızdan Kuzey Amerika’da ise 30 adet e-JEST ile şimdiden yol almaya başlamıştık, bu rakamı ise sene sonunda 100’ün üzerine taşıyacağız. Japonya pazarında yaptığımız anlaşma kapsamında sağdan direksiyonlu e-JEST aracımızı ise aralık ayında lanse edeceğiz. 3 yıl içinde Japonya pazarında da 300 adetlik satış hedefi belirledik kendimize. Karsan olarak geleceğin mobilitesini inşa eden marka olmak üzere verimli ve akıllı çözümler üzerinde çalışmayı, geleceğin toplu taşıma sistemine yön vermeyi sürdürüyoruz. Çalışmalarımız sonucunda başarılarımızın uluslararası alanda 11 ayrı önemli ödülle de taçlandırılmış olması bizi ayrıca gururlandırıyor” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler