1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Ak-El AŞ’nin Kemah HES’ine SKHA için bir yıl ek süre verildi

Ak-El AŞ’nin Kemah HES’ine SKHA için bir yıl ek süre verildi

EPDK Ak-El Kemah AŞ’nin Kemah HES için yeni su kullanım hakkı anlaşması için istediği bir yıllık süre uzatımını kabul etti.

Ak-El AŞ’nin Kemah HES’ine SKHA için bir yıl ek süre verildi

Enerji Günlüğü - EPDK Ak-El Kemah AŞ’nin Kemah HES’nin iptal edilen su kullanım hakkı anlaşmasına ilişkin için yeni su kullanım hakkı anlaşması sunma süresini bir yıllığına uzattı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Akenerji Elektrik Üretim AŞ’nin [AKENR], bağlı ortaklığı Ak-El Kemah Elektrik Üretim AŞ’ye ait Kemah Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesi için verilen 01 Nisan 2009 tarihli ve EÜ/2041-8/1453 numaralı lisansın askıya alınması kapsamında, Su Kullanım Hakkı Anlaşmasının (SKHA) da iptali kararına ilişkin olarak, yeni SKHA’nın EPDK’ya sunulmasıyla ilgili süreyi 1 yıl uzattı. 

EPDK, 01 Eylül 2022 tarihli ve 11159-39 sayılı kararıyla Kemah Barajı ve HES projesinin EÜ/2041-8/1453 sayılı 01 Nisan 2009 tarihli lisansını askıya alarak faaliyetlerinin durdurulmasına ve bu kapsamda SKHA’nın da iptal edilmesine karar vermişti. 

AK-El Kemah AŞ ise iptal kararının kaldırılması ve/veya davanın reddi ya da projeye ilişkin yeni SKHA'nın Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na sunulması için Kurul karar tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre verilmesini talep etmiş; EPDK da talebi kabul etmişti. 

Ardından Ak-El Kemah AŞ lisansın askıya alınma süresine ek süre verilmesi talebinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler