1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt istasyonları deprem kontrolünden geçmeli 

Akaryakıt istasyonları deprem kontrolünden geçmeli 

Deprem bölgesindeki akaryakıt bayilerine hasar kontrolü yapmaları ve kaçak tespiti halinde sistemi kapatarak derhal itfaiyeye ve dağıtım şirketine bilgi vermeleri uyarısında bulunuldu.

Akaryakıt istasyonları deprem kontrolünden geçmeli 

Enerji Günlüğü - Depremden etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarına, otogaz sistemlerinde meydana gelebilecek gaz kaçağını belirlemeleri amacıyla kontrol yapmaları uyarısı yapıldı.

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), Genel Sekreteri Cenk Tülemek imzasıyla yaptığı açıklamada, deprem bölgesindeki istasyon işletmecilerine tavsiyelerde ve ikazlarda bulundu. Açıklamada, depremden etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren bayilerinin otogaz sistemlerinde meydana gelebilecek gaz kaçağını belirlemeleri amacıyla tank sahasında bulunan esnek bağlantıları, tank sahasındaki tüm boru tesisatının özellikle kaynaklı alanları ve dispenser altındaki bağlantıları deterjan ve su karışımı ile elde edecekleri köpük ile kaçak kontrolü yapmalarını önerdi.

Diğer yandan bayilerine toprak altı tesisatında oluşabilecek kaçak kontrolünü de tank seviyesi değişimi ile dispenser satışını karşılaştırarak yapabileceklerini hatırlatan EPGİS, “Bir kaçak tespiti halinde ise acil durdurma butonuna basarak sistemi kapatmanız ve derhal itfaiyeye ve dağıtım şirketinize bilgi vermeniz gerekmektedir. Ayrıca emniyet açısından tank çıkış hatlarının üzerindeki vanaları elle kapatmanızı öneririz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler