1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Türkiye’de deprem, can kayıpları ve enerji kesintisi var

Türkiye’de deprem, can kayıpları ve enerji kesintisi var

Türkiye'de 20’ye yakın ilde hissedilen depremler meydana gelirken, çok sayıda can kaybı yaşandı, enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor.   

Türkiye’de deprem, can kayıpları ve enerji kesintisi var

Enerji Günlüğü - Türkiye’de, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olarak belirlenen 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 04:17’deki depremin ardından çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı.

AFAD’ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre 04.26'da Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 6,4 büyüklüğünde ve saat 04.36'da Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 6,5 büyüklüğündeki deprem, 9,77 kilometre derinlikte oldu.

Yaşanan sarsıntılar, Kahramanmaraş, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay’da da hissedildi. Depremin etkisiyle çok sayıda bina yıkılırken, birçok yapı da ağır hasar gördü. İlk açıklamalar, çeşitli illerde 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği, enkaz altında çok sayıda kişi bulunduğu yönünde. 

ENERJİ HATLARI ETKİLENDİ

Depremin etkisiyle bazı kesimlerde elektrik kesintileri yaşanırken, yapılan müdahalelerle uygun görülen yerlere yeniden enerji veriliyor. Bu arada Hatay’ın Kırıkhan ilçesi yakınlarında, Topboğazı mevkiinde doğalgaz boru hattında patlama yaşandı. Deprem etkisiyle yaşanan patlama sonrası boru hattından alev yükseldi. 

Bu arada, BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, bölgede ana iletim hatlarında yaşanan hasar nedeniyle Gaziantep, Hatay, Osmaniye illerinde doğalgaz kesildi. Bölgede acil gaz ihtiyacının sıvalaştırılmış doğalgaz şeklinde tedariki için çözümler devreye sokuluyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler