1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıt istasyonlarının sorunları için TBMM Araştırması teklifi 

Akaryakıt istasyonlarının sorunları için TBMM Araştırması teklifi 

CHP’li  milletvekilleri, ‘sabit kar marjı’ nedeniyle kapanma tehlikesi yaşayan akaryakıt istasyonları için meclis araştırması teklifi verdiler. 

Akaryakıt istasyonlarının sorunları için TBMM Araştırması teklifi 

Enerji Günlüğü - Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Başkanlığı’na verdiği araştırma önergesinde son dönemde artan maliyetleri nedeniyle batma noktasına gelen akaryakıt istasyonlarının sorunlarının belirlenip çözülmesi için Meclis Araştırması açılmasını teklif etti. 

Önergeyi görüntülemek için tıklayın!

CHP’li Milletvekili Güzelmansur, araştırma önergesinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EPDK’nın 17 yıl önce akaryakıt istasyonları için getirdiği ‘sabit kar marjı’ uygulamasının, bu istasyonları artan maliyetler karşısında çalışamaz hale getirdiğini belirtti.   

Türkiye’de 250 bin kişinin çalıştığı yaklaşık 14 bin akaryakıt istasyonu bulunduğu kaydedilen araştırma önergesinde, bu istasyonların üçte birinin kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ifade edildi. Önergede, dolaylı vergiler yoluyla Hazine’ye önemli katkıda bulunan bu sektörün sorunlarının belirlenip çözüme kavuşturulması için Meclis’te bir komisyon  kurularak araştırılması teklif edildi. 

24 Şubat tarihli önerge, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur’la birlikte 23 milletvekili tarafından imzalanarak Meclis Başkanlığı’na sunuldu. 

Geçtiğimiz günlerde basında çıkan haberlerde, son zamlar nedeniyle çok sayıda istasyonunun depolarını dolduracak akaryakıt alamaz hale geldiği ve faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldığı bildirilmişti.

Önergeyi görüntülemek için tıklayın!

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler