1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Akaryakıtta ilk indirim haberi PO’dan

Akaryakıtta ilk indirim haberi PO’dan

Petrol Ofisi, EPDK’nın “tavan fiyat” uyarısı sonrasında bayileriyle birlikte akaryakıtta indirim yapacaklarını açıkladı.

Akaryakıtta ilk indirim haberi PO’dan

Enerji Günlüğü - Petrol Ofisi, EPDK’nın “tavan fiyat” uyarısı sonrasında bayileriyle birlikte akaryakıtta indirim yapacaklarını açıkladı.

Türkiye akaryakıt sektörünün, pandemi koşulları, şehirlerarası seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kalkması ile birlikte sektörün yaşadığı mağduriyet, nispeten daha makul seviyelere gerileyecek. Biz de Petrol Ofisi olarak bayilerimizle birlikte, EPDK’nın önderliğinde yapılan görüşmeler sonucunda, dağıtım masraf paylarımızdan fedakârlık ederek vatandaşlarımıza destek olacak indirimleri hayata geçiriyoruz. İstasyon satışlarının, her ne kadar geçtiğimiz yıllardaki rakamlara ulaşmasa da, nispeten daha makul seviyelere yükseleceğini, sektör olarak daha verimli bir döneme gireceğimizi ümit ediyoruz. Birçok vatandaşımızın, gerek sosyal ve gerekse ticari ihtiyaçları için seyahate çıkmaları bekleniyor. Biz de en üst seviyede aldığımız koruyucu tedbirler ve indirimlerimizle birlikte, müşterilerimizle yeniden buluşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),son dönemde akaryakıt fiyat marjlarının olması gerekenin çok üzerine çıktığının tespit edilmesi üzerine şirketleri fiyatların makul seviyeye çekilmesi yönünde uyarırken, fiyatların düzelmemesi halinde tavan fiyat kararı alınabileceğini belirtmişti. Ardından EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt dağıtım şirketleri ile fiyatların düşürülmesi konusunda yaptıkları görüşmeler sonrasında akaryakıt dağıtım şirketlerinin bu gece yarısından itibaren fiyatlarda 17-25 kuruş indirim yapacaklarını  açıklamıştı.  

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler