1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akbatı ve Akasya AVM’nin çatılarında elektrik üretimi

Akbatı ve Akasya AVM’nin çatılarında elektrik üretimi

Akenerji ve Akiş Gayrimenkul, Akasya ve Akbatı alışveriş merkezlerinin çatı alanlarında güneş elektrik santrali kuracak.

Akbatı ve Akasya AVM’nin çatılarında elektrik üretimi

Enerji Günlüğü - İstanbul’un tanınmış alışveriş merkezleri arasında yer alan Akasya ve Akbatı, kendi ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmak üzere çatılarında güneşten elektrik üretecekler.

Akiş Gayrimenkul AŞ ile Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret AŞ arasında imzalanan “Güneş Elektrik Santrali Alan Tahsis, Kurulum, Kullanım ve Enerji Yönetimi Hizmeti Sözleşmesi” kapsamında Akiş’in sahip olduğu Akasya ve Akbatı’nın çatı alanlarında “Yap-İşlet-Devret Modeli” ile güneş enerjisi santralleri kurulacak.

Santrallerin kurulumunu ve 15 yıllığına işletmeciliğini Akenerji Elektrik üstlenecek. Sözleşme süresinin sonunda santrallerin tüm hakları Akiş Gayrimenkul’e devredilecek.

Akenerji Genel Müdürü Serhan Gençer, çatı GES projelerinin şirketlerin sürdürülebilirlik hedeflerine hizmet ettiğin belirtirken, yenilenebilir kaynaklara yapılan tüm yatırımları önemli ve değerli bulduklarını kaydetti. Akiş GYO Genel Müdürü Gökşin Durusoy “Akenerji iş birliği ile kendi enerjimizi temiz kaynaklarla üretmek açısından önemli bir adım atıyoruz” diye konuştu.

2019’da yayımlanan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğindeki destek mekanizmaları sayesinde çatı üzerine kurulu güneş enerjisine dayalı elektrik santralleri, enerji maliyetlerini düşürme konusunda önemli bir seçenek halinde geldi.

Akenerji, iş ortaklarının ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini güneş enerjisinden üretmek amacıyla, ilgili yönetmelik kapsamında santral yatırımını gerçekleştiriyor ve sözleşme süresi boyunca uzlaşılan kriterlere göre santrali işletiyor. Süreç sonunda santral iş ortağına devrediliyor.

Projenin tüm finansman, mühendislik, başvuru, uygulama, kurulum, devreye alma ve işletme süreçleri Akenerji tarafından üstleniliyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler