1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tempo BPO güneş enerjisi kaynaklı elektrik kullanacak

Tempo BPO güneş enerjisi kaynaklı elektrik kullanacak

Çağrı merkezi Tempo BPO, güneş enerjisinden üretilen elektrik kullanacağını açıkladı.

Tempo BPO güneş enerjisi kaynaklı elektrik kullanacak

Enerji Günlüğü - Bilgi teknolojileri alanında çağrı merkezi hizmeti veren Tempo BPO, Batman ve Şanlıurfa illerinde güneş enerjisinden üretilen elektrik kullanmaya karar verdi.

Müşteri deneyimi yönetimi ve bilgi teknolojileri alanlarında hizmet veren Tempo Çağrı Merkezi ve İş Süreçleri Dış Kaynak Hizmetleri ve Ticaret AŞ, Batman ve Şanlıurfa lokasyonlarında sadece güneş enerjisinden üretilen elektriği kullanacağını bildirdi. Tempo BPO, herhangi bir gaz salımı yapmayan bir enerji sistemi kullanarak doğaya katkı sağlamayı hedeflediğini ifade etti.

Şanlıurfa’daki 2 lokasyon ile Batman’daki bir lokasyonda toplamda 750 çalışan kapasitesinin bulunduğunu, 4 bin metrekarelik alanda kullanılacak elektriğin güneş enerjisinden sağlanacağını bildiren şirket karbon salımını minimum seviyeye indirmeyi planlıyor.

“DOĞAYA VE YEŞİLE SAYGILI SİSTEM”

Güneş enerjisine geçmiş olmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Tempo BPO CEO’su Taylan Akalın konuya ilişkin açıklama yaptı. Akalın, “Yenilenebilir enerjiler arasında yer alan bu enerji sistemleri sadece güneş ile çalışıyor. Herhangi bir gaz salınımı yapmadığı için de doğaya zarar vermiyor. Doğaya ve yeşile saygılı, karbon ayak izini en aza indiren bu sistemi artık Batman ve Şanlıurfa lokasyonlarımızda kullanacağız. Bu lokasyonlarımızın elektriği sadece güneş enerjisiyle sağlanacak” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler