1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akenerji, Akiş’e ait AVM’lere çatı GES kuracak

Akenerji, Akiş’e ait AVM’lere çatı GES kuracak

Akenereji, Akiş AŞ’nin sahibi olduğu Akbatı AVM ve Akasya AVM’nin enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere çatı alanlarına güneş enerjisi tesisi kuracak.

Akenerji, Akiş’e ait AVM’lere çatı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Akenerji, Akbatı AVM ve Akasya AVM’nin 15 yıllık enerji ihtiyacını karşılaması amacıyla kurulacak çatı-GES kurulumu için Akiş AŞ ile anlaştı.

Akenerji Elektrik Üretim AŞ’nin %100 hissedarı olduğu Akenerji Elektrik Enerjisi İthalat İhracat ve Toptan Ticaret AŞ, Akbatı Alışveriş Merkezi (AVM) ve Akasya Alışveriş Merkezi'nin çatı alanlarında yap-işlet-devret modeli ile güneş enerji santrali (GES) kurmak için Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ile Yap,İşlet, Devret Modeli ile Güneş Elektrik Santrali Alan Tahsis, Kurulum, Kullanım ve Enerji Yönetimi Hizmeti Sözleşmesi imzaladı.

Kurulumu yapılacak olan GES ile Akiş’e ait Akasya ve Akbatı alışveriş merkezlerinin 15 yıl boyunca enerji ihtiyacının bir kısmının karşılanması hedefleniyor. Ayrıca tesisin işletme hakkının, elektrik üretimine başladığı tarih itibariyle 15 yıl süreyle Akenerji Toptan’a verilmesine karar verildi.

Sözleşmenin içeriğine gore, Akenerji Toptan’ın 15 yıllık işletme süresinin ardından santralin Akiş'e devredileceği bildirildi.

Akenerji, enerji maliyetlerinin ve karbon ayak izlerinin azaltılmasına da katkı sağlayacağını vurguladığı proje için “Şirketimizin ve iş ortaklarımızın sürdürülebilirlik hedeflerine hizmet ederek çevreye saygılı yaklaşımını pekiştirmek ve şirketimizin enerji verimliliği alanındaki öncü ve yenilikçi konumunu güçlendirmek adına atılmış önemli bir adım olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler