1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Özlem Ataünal, Akenerji YK Başkanlığı'na devam edecek

Özlem Ataünal, Akenerji YK Başkanlığı'na devam edecek

Akenerji AŞ’de genel kurul sonrası oluşan yeni Yönetim Kurulu yaptığı görev dağılımıyla Özlem Ataünal'ı yeniden başkanlık görevine getirdi.

Özlem Ataünal, Akenerji YK Başkanlığı'na devam edecek

Enerji Günlüğü - Özlem Ataünal, Akenerji AŞ’deki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam edecek.  

Akenerji Elektrik Üretim AŞ’de yeni Yönetim Kurulu üyeleri arasında yapılan görev bölümü uyarınca Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Özlem Ataünal getirildi. Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini ise Tomas Pleskac yürütecek.

1985 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi’nden, 1989 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Özlem Ataünal, bankacılık ve finans sektöründe çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2000 yılında, Akenerji A.Ş. Bütçe ve Finans Müdürü olarak katıldı. 2005 yılında, Akkök Holding A.Ş.’nin CFO’luğuna terfi etti. 2012 yılında mevcut görevi devam edecek şekilde, Holding’in Finanstan sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

Aynı yıldan itibaren Grubun halka açık ve yabancı ortaklı şirketleri de dahil olmak üzere, çeşitli şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başladı. 2016 yılında, mevcut sorumluluklarına Akkök Holding Strateji ve İş Geliştirme de eklendi. Akkök Holding Riskin Erken Teşhisi Kurulu Üyesi de olan Ataünal, 2017 yılından itibaren Grubun enerji sektöründen sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak da çalışıyordu. Nisan 2017’den itibaren Akkök Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Ataünal, 2013 yılından bu yana TÜSİAD üyesi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler