1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akfen Osmaniye’de 95 MW’lık depolamalı RES kuracak

Akfen Osmaniye’de 95 MW’lık depolamalı RES kuracak

Akfen Elektrik, 884 milyon lira yatırımla Osmaniye ve Gaziantep sınırları içinde 95 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kuracak.  

Akfen Osmaniye’de 95 MW’lık depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Akfen Elektrik, Osmaniye ve Gaziantep'te 95 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali kuracak. Santralde üretilen elektriğin depolanabilmesi için aynı kapasitede depolama tesisi de kuracak.

Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. tarafından Osmaniye ili, Düziçi, Karlıca, Yeşilbayır, Kurtbeyoğlu ve Gümüş Köyleri, Bahçe İlçesi, Bekdemir, Yaylalık ve İnderesi Köyleri, Kahramanmaraş İli, Türkoğlu İlçesi, Dedeler ve Şekeroba Mahalleleri, Gaziantep İli, Nurdağı İlçesi, Başpınar, Kurudere ve Olucak Mahalleleri sınırları içerisinde 95 MW kurulu gücünde Sarıtepe Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve yine 95 MW kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi  kurulması planlanıyor. 

883 milyon 500 bin lira değerindeki proje kapsamında 2745 hektarlık alanda 33 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca santral sahasının 1,29 hektarlık alanında da 95 MWe / 200 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulup işletilecek. 

Santralde yılda toplam 380 milyon kWh elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, 154 kV EİH ile Türkoğlu OSB – Sarıtepe RES EİH’’ya girdi-çıktı bağlantı şeklinde bağlanması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler