1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akfen'den Aşkale'ye 30 MW'lik Gelinkaya GES

Akfen'den Aşkale'ye 30 MW'lik Gelinkaya GES

Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ, Erzurum’un Aşkale ilçesinde 30 MWe kurulu gücünde güneş enerji santrali kuracak. 

Akfen'den Aşkale'ye 30 MW'lik Gelinkaya GES

Enerji Günlüğü - Akfen Grubu'nun yenilenebilir enerji yatırımları devam ediyor. Akfen Holding şirketlerinden Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ'ye ait Gelinkaya Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımı için kritik bir eşik aşıldı. Erzurum Aşkale’de 30 MW kurulu güçte kurulacak Gelinkaya GES (35.75 MWm / 30 MWe) ile ilgili hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendi.

Gelinkaya GES Projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verildi. Söz konusu projenin inşasına başlanabilmesi için yürürlükteki mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekiyor. 

Enerji Günlüğü'nün edindiği bilgilere göre Akfen Elektrik Enerjisi Toptan Satış AŞ'nin Gelinkaya GES projesi, depolamalı güneş enerjisi üretim tesisi yatırımı statüsünde hayata geçirilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler