1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Akfen’in karbon kredisi satışları 11.8 milyon dolara ulaşıyor

Akfen’in karbon kredisi satışları 11.8 milyon dolara ulaşıyor

Akfen Yenilenebilir Enerji, 4 rüzgar enerji santralinin 2021-2026 yıllarına ait karbon emisyon azaltım kredilerinin İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine tek seferde satışıyla 8.6 milyon dolarlık gelir elde edecek. 

Akfen’in karbon kredisi satışları 11.8 milyon dolara ulaşıyor

Enerji Günlüğü - Akfen Yenilenebilir Enerji,  Çanakkale’de bulunan Üçpınar Rüzgar Enerji Santrali (RES), Hasanoba RES ile Kocalar RES’de ve Denizli’deki Denizli RES tesislerinden İngiltere merkezli EOS Climate&Energy şirketine 8.6 milyon dolarlık karbon kredisi satışı yaptı.

Böylelikle Akfen Yenilenebilir Enerji’nin toplam karbon kredisi satışları 11.8 milyon dolara ulaşacak. Karbon kredisi satış işlemlerinden elde edilen gelir işletmede olan çevresel sürdürülebilirlik odaklı enerji projelerin devam eden faaliyetleri kapsamında değerlendirilirken, Akfen Yenilenebilir Enerji’nin yenilenebilir enerji alandaki faaliyetlerinin büyütülmesine de kaynak sağlayacak.

“TÜRKİYE’NİN YENİLENEBİLİR SEKTÖRÜNDEKİ GELİŞİMİNE ÖNEMLİ BİR KATKI”

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör yaptığı açıklamada, " 8.6 milyon dolarlık karbon kredisi satışımız sadece bir finansal başarı değil, aynı zamanda Türkiye'nin yenilenebilir enerji sektöründeki gelişimine de önemli bir katkıdır. Bu başarı, sadece şirketimizin finansal sağlamlığını ve büyüme potansiyelini göstermekle kalmıyor, Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanında küresel bir lider olma yolunda konumunu güçlendirirken, ekonomimize de önemli bir değer katıyor” ifadelerini kullandı.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin Türkiye’nin 18 ilinde her teknoloji için en uygun doğal kaynaklara sahip bölgelerde konumlandırılan tamamı yenilenebilir kaynaklardan oluşan ve kaynak bazında dengeli yaklaşık 700 MW gücündeki hidro, rüzgâr ve güneş elektrik üretim portföyü bulunuyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler