1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Akfen Yenilenebilir Enerji’den yeni yatırımlar

Akfen Yenilenebilir Enerji’den yeni yatırımlar

Akfen Yenilenebilir Enerji, işletmedeki Üçpınar, Sarıtepe ve Demirciler RES projelerine ek olarak toplam 66,25 MWe kapasite ile ilave hibrit GES kurulumu yapacak.

Akfen Yenilenebilir Enerji’den yeni yatırımlar

Enerji Günlüğü - Akfen Yenilenebilir Enerji, 66,25 MWe hibrit güneş enerji santrali ve 92,4 MWe ilave rüzgâr yatırımlarının hayata geçmesiyle şu anda 699 MW olan kurulu gücün yaklaşık 860 MW’a yükseltecek.

Akfen Yenilenebilir Enerji, sürdürülebilir ve temiz enerjinin öneminin giderek arttığı bir dönemde, yeşil enerji yatırımlarını hızlandırıyor. Şirket bu kapsamda faaliyette olan rüzgâr enerjisi santrali (RES) projelerinin alanlarına hibrit enerji santrallerinin yapımına başlarken, rüzgârda da kapasite artışı yapıyor. Akfen Yenilenebilir Enerji, 66,25 MWe hibrit güneş enerji santrali ve 92,4 MWe ilave rüzgâr yatırımlarının hayata geçmesiyle şu anda 699 MW olan kurulu gücün yaklaşık 860 MW’a yükseltecek.

Akfen Yenilenebilir Enerji, 6 adet lisanslı rüzgar ve 1 adet HES projesinde yardımcı kaynak olarak ilgili kamu kurumlarına güneş enerjisi santrali başvurusunda bulunmuştu. Hibrit GES kapasitesi 95,42 MWe olan yatırımlar TEİAŞ ve EPDK tarafından lisanslara işlendi.

Akfen Yenilenebilir Enerji, işletmedeki Üçpınar, Sarıtepe ve Demirciler RES projelerine ek olarak toplam 66,25 MWe kapasite ile ilave hibrit GES kurulumu yapacak.

TEDARİKÇİLERLE GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Bu projelerin ihale süreçleri devam ederken, yatırımın tamamlanmasıyla beraber sürdürülebilir enerji kaynaklarından elde edilen elektrik miktarı önemli ölçüde artacak.

Denizli, Çanakkale Üçpınar, Çanakkale Kocalar, Osmaniye Sarıtepe ve Çanakkale Hasanoba RES projeleri ile toplam 92,4 MWe ek rüzgâr kapasitesi artışı planlayan Akfen Yenilenebilir Enerji, enerji analiz çalışmalarında son aşamaya gelirken, türbin üreticileri ile ihale görüşmelerine başladı.

Akfen Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Mustafa Kemal Güngör yaptığı açıklamada, “Yatırımlarımız hem ekonomimize hem de çevremize değer katacak ve yenilenebilir enerjinin ülkemizdeki payını artırmada önemli bir rol oynayacak. Projelerimizin tamamlanmasıyla birlikte, enerji sektöründeki sürdürülebilir büyüme hedeflerimize bir adım daha yaklaşmış olacağız" ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler