1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Akfen’in önlisans aldığı depolama kapasitesi 235MW’a çıktı

Akfen’in önlisans aldığı depolama kapasitesi 235MW’a çıktı

Akfen Yenilenebilir Enerji, mevcut tesislerine kuracağı depolama üniteleri için aldığı önlisans kurulu gücü, toplamda 235MW’a yükseldi.

Akfen’in önlisans aldığı depolama kapasitesi 235MW’a çıktı

Enerji Günlüğü - Akfen Yenilenebilir Enerji’nin, Sarıtepe RES’e kuracağı depolama ünitesi için aldığı 95MW’lık önlisansla toplam önlisans kurulu gücü, 235MW’a çıktı. 

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ [AKFYE], Osmaniye ilindeki Sarıtepe depolamalı Rüzgar Enerjisi Üretim Tesisine (RES) ait 95MWE’lık depolama ve 95MWe’lık da RES önlisansını Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK) teslim aldı. 

Akfen Yenilenebilir Enerji AŞ toplam 380MWe kapasiteli müstakil depolama tesisi başvurusu ile toplam 285 MWe kapasiteli GES ve RES önlisans başvurusu yapmıştı. Şirket sonrasında toplam 140MWe depolama önlisansı ile 140MWe üretim önlisansını EPDK‘dan teslim aldığını duyurmuştu. 

Böylece Akfen Yenilenebilir’in EPDK'dan aldığı önlisansların toplam kurulu gücü 235MWe’lık depolama ve 235MWe’lık da üretim kapasitesine yükseldi. 

Akfen Yenilenebilir’in bir diğer depolamalı üretim tesisi projesine ilişkin başvurusunun önlisans süreci ise halen devam ediyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler