1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akfen`de enerji birleşmeleri tamamlandı

Akfen`de enerji birleşmeleri tamamlandı

Enerji Günlüğü - Akfen Toptan'ın Akfen Yenilenebilir Enerji'ye devir işlemleri 25 Ocak 2016 tarihi itibarıyla tamamlandı.Akfen Holding'den KAP'a yapılan...

Akfen`de enerji birleşmeleri tamamlandı

Enerji Günlüğü - Akfen Toptan'ın Akfen Yenilenebilir Enerji'ye devir işlemleri 25 Ocak 2016 tarihi itibarıyla tamamlandı.

Akfen Holding'den KAP'a yapılan açıklamaya göre, Akfen Grubu'nun elindeki tüm ilgili enerji yatırımlarının yeni kurulacak bir şirket bünyesine aktarılıp tek çatı altında toplanması işlemi tamamlandı.

Bu kapsamda 14.01.2016 tarihinde Akfenres'in tasfiyesiz ve bir bütün (kül) halinde Akfenhes'e katılması suretiyle birleşme ve Akfenhes'in ünvanının Akfen Yenilenebilir Enerji A.Ş. ("Akfen Yenilenebilir Enerji") olarak değiştirilmesi işlemleri 19.01.2016 itibarıyla tamamlanıp tescil edilmesinin ardından şirketin bağlı ortaklığı olan Akfen Toptan'ın Akfen Yenilenebilir Enerji'ye devir işlemleri 25.01.2016 tarihi itibarıyla tamamlandı.

Bu kapsamda ayrıca Akfen Yenilenebilir Enerji'nin bağlı ortaklığı olan Laleli Enerji Elektrik Üretim A.Ş. de 25.01.2016 tarihi itibarıyla Şirketin bağlı ortaklığı olan Akfen Termik Enerji Yatırımları A.Ş.'ye devredildi.

Akfen Holding, bağlı ortaklıkları Akfenhes ve Akfenres ile Akfen Toptan ve Holding'e devrinin ardından Karine GES'in toplam yüzde 20 hissesi için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası ile 100 milyon Amerikan Doları karşılığında Ortaklık Sözleşmesi imzalamıştı.


AKFEN, ENERJİDE EBRD İLE ORTAK OLDU

Önceki ve Sonraki Haberler