1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de mobil vincin ikincisi kuruldu

Akkuyu NGS’de mobil vincin ikincisi kuruldu

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasına Liebherr LR 13000 model paletli mobil vincin ikincisi kurularak devreye alındı.

Akkuyu NGS’de mobil vincin ikincisi kuruldu

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasına Liebherr LR 13000 model paletli mobil vincin ikincisi kurularak devreye alındı. 

Dünya genelinde bulunan aynı modelden 5 vincin 2'si, Türkiye'nin ilk nükleer santralinin inşaat sahasında hizmete sokuldu. Vinç yardımıyla, ikinci güç ünitesinin reaktör binasında iç koruma kabuğunun ikinci katmanı monte edilip reaktör şaftının destek kirişinin kurulumu yapılarak bu yılın temel inşaat ve montaj çalışmaları tamamlandı. 

3000 TONA KADAR YÜK KALDIRABİLİYOR

Dünyanın en güçlü geleneksel tasarımlı paletli vinci olan Liebherr LR 13000, 3000 tona kadar yükleri kaldırabiliyor. Ana kullanım alanı ağır ve büyük boyutlu ekipmanın kaldırılmasının sürekli gerekli olduğu güç santrallerinin ve diğer büyük sanayi tesislerinin inşası olan vinç, boma bağlı bir yükle hareket edebilme özelliği de taşıyor. Bu dev vinç, büyük boyutlarına rağmen en fazla 70 tonluk münferit bileşenlerin bireysel ağırlıkları sayesinde nakliye açısından dünyanın en ekonomik vinci olma niteliğine sahip bulunuyor. 

Liebherr LR13000 modeli ilk vinç, Akkuyu NGS inşaat sahasına Ağustos 2019'da kuruldu. Vinç yardımıyla birinci güç ünitesinde, reaktör basınç kabı, kor tutucu basınç kabı, destek ve baskı kirişleri, iç koruma kabuğunun ikinci ve üçüncü katmanları gibi ekipman ve konstrüksiyonların en büyük bileşenleri monte edildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler