1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de üçüncü ünitenin temeli atıldı

Akkuyu NGS’de üçüncü ünitenin temeli atıldı

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) üçüncü güç ünitesinin temeli törenle atıldı.

Akkuyu NGS’de üçüncü ünitenin temeli atıldı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali olacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) üçüncü güç ünitesinin temeli törenle atıldı.

Mersin'in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli bölgesinde inşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü ünitesinin temeli bugün düzenlenen bir törenle atıldı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali Üçüncü Ünitesi Temel Atma Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin’in video konferans aracılığıyla katıldı.

"İLK REAKTÖRÜ 2023'TE DEVREYE ALMAYI PLANLIYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, bu devasa projeyi Türk-Rus işbirliği sembollerinden biri olarak gördüklerini ve işbirliğini yeni projelerle derinleşme noktasında Sayın Putin'le aynı iradeyi paylaştıklarını ifade etti. 

“Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'yi nükleer enerji sahibi ülkeler ligine katacağız” diyen Erdoğan, ilk reaktörü 2023 yılında devreye almayı hedeflediklerini kaydetti. Diğer reaktörlerin de peyderpey üretime geçmesi için gece gündüz çalışacaklarını belirten Erdoğan, önümüzdeki yıl 4. reaktörün de temelinin atılacağını söyledi.

Erdoğan ayrıca santralin kurulumu sürecinde 16 bin, üretim dönemindeyse 4 bin kişilik istihdam sağlayacağını ifade etti.

"COVİD-19 DA BİZİ ENGELLEYEMEDİ"

Törende konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Türkiye ile ortak proje olan Akkuyu NGS’de yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Santralin montajı konusunda ve teknik konularda son derece gelişmiş çözümlerin uygulandığını ifade eden Putin, “Covid-19 salgını da bizi engelleyemedi. Tüm gerekli tedbirler alınıyor. 2023 senesinde tamamı devreye girecek” dedi. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler