1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’den koronavirüsle mücadele önlemleri

Akkuyu NGS’den koronavirüsle mücadele önlemleri

Salgınla Mücadele Merkezi kurularak Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadeleye yönelik önleyici tedbirler artırıldı. 

Akkuyu NGS’den koronavirüsle mücadele önlemleri

Enerji Günlüğü - Salgınla Mücadele Merkezi kurularak Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadeleye yönelik önleyici tedbirler artırıldı. 

Akkuyu Nükleer A.Ş., bünyesinde düzenli olarak toplantılar gerçekleştiren Salgınla Mücadele Merkezi kurularak şirketin tüm çalışma birimlerinde koronavirüs (COVID-19) salgınıyla mücadeleye yönelik önleyici tedbirler alındığını duyurdu. Açıklamaya göre, Merkez tarafından toplantılarda alınan tüm kararlar çalışanlara bildiriliyor ve bu kararlar şirketin ilgili tüm birimleri ve yüklenicileri tarafından mutlak surette uygulanıyor.

Akkuyu NGS Projesi kapsamında çalışılan tüm tesislerde aşağıda sıralanan tedbirler alınmakta;

Gelişmiş tıbbi gözetim rejimi uygulamaya konulmuş olup, tüm çalışanların mutlak surette ateşi ölçülmekte, herhangi bir soğuk algınlığı belirtisinin olması durumunda eve doktor çağrılması kaydıyla çalışan derhal evine gönderilmektedir.

İnşaat sahasında sosyal mesafenin korunması önlemleri kapsamında, servis araçları ile taşınan çalışanların sayısının azaltılması maksadıyla inşaat sahasına getirip götüren ve saha dahilinde servis yapan araç sayıları arttırılmıştır.

Yemekhanelerde yemek yiyen çalışan sayısının yoğunluğunun azaltması için yerlerde işaretlemeler yapılmış, sandalye sayısı azaltılmış ve yemekhane çalışma saati uzatılmıştır.

Hazır yiyecekler yalnızca bireysel ambalajlarda servis edilmektedir.

Yemekhanelerin tüm çalışanları tıbbi maskeler ve eldivenlerle çalışmaktadır.

Ofis, üretim ve sosyal alanlarda dezenfektan solüsyonlarla ellerin yıkanması için temassız cihazlar kurulmuştur.

Ortak kullanım, yaşam ve ofis alanlarında dezenfeksiyon çalışmaları yapılmaktadır.

Ofis ve üretim alanlarında önleyici tedbirler ve enfeksiyona karşı korunma yolları hakkında bilgilendirici posterler yerleştirilmiştir.

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler