1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’ye 500 milyon dolar sürdürülebilir kredi

Akkuyu NGS’ye 500 milyon dolar sürdürülebilir kredi

Otkritie Bankası, sürdürülebilir kalkınma yükümlülüklerini yerine getirmesi şartıyla Akkuyu Nükleer AŞ’ye 7 yıl vadeli 500 milyon dolar kredi sağlayacak.

Akkuyu NGS’ye 500 milyon dolar sürdürülebilir kredi

Enerji Günlüğü - Otkritie Bankası, sürdürülebilir kalkınma yükümlülüklerini yerine getirmesi şartıyla Akkuyu Nükleer AŞ’ye 7 yıl vadeli 500 milyon dolar kredi sağlayacak.

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom’a bağlı Akkuyu Nükleer AŞ ile Otkritie Bankası, 500 milyon Dolar ile sınırlı 7 yıllık yenilenmeyen kredi üzerine anlaşmaya vardı. Anlaşma, Akkuyu Nükleer AŞ ile Otkritie Bankası arasında imzalandı. Fonlar, proje şirketinin sürdürülebilir kalkınma alanındaki yükümlülüklerini (sözleşmelerini) yerine getirmesini şart koşan özel koşullarda Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesini finanse etmek için alınıyor.

Akkuyu Nükleer AŞ, Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına uygun olarak ilgili yıllık faaliyet raporunun sunulması ile ekolojik ve çevresel izlemenin gerçekleştirilmesi yükümlülüğünü üstleniyor. Anlaşmalara uyum, borçlu için daha düşük kredi oranının belirlenmesi anlamına geliyor.

Rosatom Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Uluslararası İş Geliştirme Direktörü Kirill Komarov“Özel koşullarda kredi çekmek yalnızca avantajlı faiz oranına güvenmeyi mümkün kılmıyor, aynı zamanda hem ‘amiral gemi’ niteliğindeki projemiz Akkuyu’nun, hem de Rosatom’un hedefleri uygulamak için sürdürülebilir çözümler ve yollar seçme konusundaki ortak arzusunu bir kez daha doğruluyor” dedi.

Rosatom Ekonomi ve Finans Genel Müdür Yardımcısı İlya Rebrov ise “Otkritie Bankası Otkritie Bankası ile stratejik ortaklığımızın gelecekte Rosatom Devlet Kuruluşunun diğer projelerine yayılacağına ve bunların zamanında uygulanmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Otkritie Bankası Kıdemli Başkan Vekili, Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı DirektörüYekaterina Çirkova da

“Rosatom’un Rusya Federasyonu dışındaki en büyük projesinin ana finansörlerinden biri olmaktan mutluluk duyuyoruz. Akkuyu Nükleer AŞ ile yapılan anlaşma, banka için müşterinin mevcut küresel uygulamalara uygun olan ekolojik yükümlülüklerine tam olarak uyma arzusunu teşvik eden bir mekanizma sağladığı için özellikle önemli” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler