1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’nin ilk ünite çalışmalarında yeni adım

Akkuyu NGS’nin ilk ünite çalışmalarında yeni adım

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci güç ünitesinde, reaktör bölümü iç koruma binasının üçüncü katmanı kuruldu.

Akkuyu NGS’nin ilk ünite çalışmalarında yeni adım

Enerji Günlüğü - Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci güç ünitesinde, reaktör bölümü iç koruma binasının üçüncü katmanı kuruldu.

Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada, Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci güç ünitesinde çalışmaların sürdüğü ve reaktör bölümü iç koruma binasının üçüncü katmanının kurulduğu bildirildi.

Açıklamada kaynaklı metal yapı olan iç koruma binasının üçüncü katmanının her birinin, 11,5 metre yüksekliğinde, 5,8 metre genişliğinde ve 13,4 ton ağırlığında 24 bölümden oluştuğu belirtildi.

Bölümlerin, daire uzunluğu 138 metre olan tek bir blok halinde birleştirildiği aktarılan açıklamada, "Yapının montaj işlemi, birinci güç ünitesinin reaktör bölümünün yanında yapıldı. Montajın tamamlanmasının ardından tüm kaynak bağlantılarının kalitesi ultrasonik teste tabi tutuldu. İç koruma binası üçüncü katmanının montajı, kurulum sırasında geometrik parametrelerin korunmasını gerektiren özel olarak geliştirilmiş bir teknoloji kullanılarak dünyanın en güçlü paletli vinçlerinden biri tarafından gerçekleştirildi. Belirtilen çaptan izin verilen sapma oranı 5 milimetreyi aşmadı" ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler