1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu NGS’de ilk reaktör kabının kurulumu yapıldı

Akkuyu NGS’de ilk reaktör kabının kurulumu yapıldı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında, birinci güç ünitesine ait reaktör basınç kabının kurulumu tamamlandı.

Akkuyu NGS’de ilk reaktör kabının kurulumu yapıldı

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında, birinci güç ünitesine ait reaktör basınç kabının kurulumu tamamlandı.

Mersin’in Gülnar ilçesinde Akkuyu mevkiinde inşa edilmekte olan Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat sahasında, ana ekipmanın montajıyla ilgili ana aşamalardan biri olan 1’inci güç ünitesine ait reaktör basınç kabının kurulumu tamamlandı.

"REAKTÖR KABI MONTAJI EN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARDAN BİRİ"

Birinci güç ünitesinin reaktör kabının montajının, bu yıl sahada gerçekleşen çalışmaların en önemlilerinden biri olduğunu belirten Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergei Butckikh, kurulumun tamamlanmasının reaktör şaftının yapımıyla ilgili işlere devam edilmesine imkan sunacağını söyledi.

Akkuyu NGS sahası çalışanları, reaktör kabının montajından sonra reaktör şaftına beton dökmeye devam edecek. Çalışanlar ayrıca, ana sirkülasyon boru hattının bileşenleri ve buhar jeneratörleri için destekleri de kuracak. Buhar üreteçlerinin ve ana sirkülasyon pompalama ünitesinin   kaplarının montajından sonra, NGS’nin birinci çevriminin ana ekipmanını birleştiren ana sirkülasyon boru hattının kaynak işlerine başlanabilecek.

1’inci güç ünitesinin reaktör kabı, Akkuyu NGS inşaat sahasına Kasım 2020’de deniz yoluyla ulaştırılmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler