1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NDK Akkuyu NGS ekipman üreticilerini denetledi

NDK Akkuyu NGS ekipman üreticilerini denetledi

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) denetim ekibi, Akkuyu NGS projesi ekipman ve malzeme üreticilerinin denetimini gerçekleştirdi.

NDK Akkuyu NGS ekipman üreticilerini denetledi

Enerji Günlüğü - Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) denetim ekibi, Akkuyu NGS projesi ekipman ve malzeme üreticilerinin denetimini gerçekleştirdi.

Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) heyeti, 15-19 Mart tarihleri arasında Akkuyu Nükleer Santrali (NGS) projesi kapsamında imalatları gerçekleştiren Rus ekipman ve malzeme üreticilerini ziyaret etti. Temsilciler ziyaret kapsamında, ekipman imalatı için yürütülen üretim sürecine dair organizasyon ve kalite planları dahilinde yürütülen imalat çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

NDK Denetim Dairesi Başkanı Yusuf Ceylan yaptığı açıklamada, NDK açısından projenin ve ekipman imalatının en önemli konusunun nükleer güvenlik olduğunu belirtti.  Ceylan, “Ekipmanların imalatı süresince ilgili kalite planlarını titizlikle değerlendirerek, dereceli yaklaşım çerçevesinde 1., 2. ve 3. güvenlik sınıfina ait tüm ekipmanların seçilen kontrol noktalarında NGS inşaat sahasına gönderilmeden önce ilgili imalat tesislerinde hem NDK hem de Teknik Destek Kuruluşu NÜTED A.Ş. tarafından denetim ve gözetimler gerçekleştirerek, ekipmanların tüm güvenlik standartlarına ve gereksinimlerine uygun olarak üretildiğinden emin olmalıyız" dedi.

Ziyaretin sonunda Ceylan ve beraberindeki heyet tesislerdeki üretim sürecinin organizasyonundan duydukları memnuniyeti ifade ederek, Akkuyu NGS için malzeme ve ekipmanların üretiminlerinin kalite planlarına ve düzenleyici belgelere uygun olarak yürütüldüğünü belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler