1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer 4-16 yaş arası resim yarışması düzenliyor

Akkuyu Nükleer 4-16 yaş arası resim yarışması düzenliyor

Akkuyu Nükleer AŞ, 4 ila 16 yaş arası çocuklar için ulusal resim yarışması düzenlediğini duyurdu.

Akkuyu Nükleer 4-16 yaş arası resim yarışması düzenliyor

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer AŞ, yeşil bir dünya temasını ele alarak 4-16 yaş çocuklar arasında resim yarışması düzenlediğini açıkladı.

Akkuyu Nükleer AŞ, 4-16 yaş aralığına hitap eden “Yeşil Bir Dünya Benimle Başlar” isimli bir resim yarışması düzenliyor. Yarışmacılar yaptıkları resimlerle insanların gelecek nesiller için doğayı korumaya nasıl yardımcı olabileceğini göstermeye çalışacak. Düzenlenen yarışma ile uygun fiyatlı ve istikrarlı elektriğin nasıl sağlanacağına ve nükleer enerjinin diğer temiz enerji kaynaklarıyla birlikte çevrenin korunmasına nasıl destek olacağına ilişkin sorulara yanıt aranmaya çalışılacak.

Akkuyu Nükleer aynı yarışmayı geçtiğimiz yılda da gerçekleştirmişti. Geçen yıl düzenlenen yarışmada katılımcılar, Türkiye için temiz ve sürdürülebilir bir gelecek sağlayacak nükleer enerji ve diğer yeşil enerji kaynaklarının resmini yapmışlardı.

KİMLER YARIŞMAYA KATILABİLECEK?

Söz konusu yarışma, 5 kategoride değerlendirilecek. Çocukların yaş aralığına göre 4-6 yaş, 7-9 yaş, 10-12 yaş ve 13-16 yaş grubu olmak üzere 5 farklı gruba ayrılan yarışmacılardan en özgün resimleri yapanlar seçilecek. Ayrıca çevrimiçi formatta gerçekleştirilecek yarışmada, 5 kategorinin her birinden 3 katılımcıya çeşitli hediyeler verilecek.

Katılımcılar, yarışmaya 17 - 23 Ekim 2022 tarihleri arasında başvurabilecek.Yarışmanın kazananları ise 26 Ekim 2022 tarihinde Akkuyu Nükleer AŞ’nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında duyurulacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler