1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer’in uzmanları, meslek lisesi öğretmenlerine eğitim verdi

Akkuyu Nükleer’in uzmanları, meslek lisesi öğretmenlerine eğitim verdi

Santrale teknik eleman sağlamayı amaçlayan program, Mersin’de 7 meslek lisesinde okutulacak

Akkuyu Nükleer’in uzmanları, meslek lisesi öğretmenlerine eğitim verdi

Enerji Bülteni – Mersin’de inşaatı devam eden Akkuyu Nükleer A.Ş.’ye bağlı uzmanlar, ilde bulunan meslek liselerinde görevli öğretmenlere eğitim verdi.

Öğretmenler bu kapsamda, bir hafta boyunca, inşası devam eden Akkuyu NGS'nin eğitim merkezinde düzenlenen derslere ve seminerlere katıldı. Eğitimler, Rusya’nın Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi’nin (NRNU MEPhI) ‘Nükleer Santraller: Tasarım, İşletme ve Mühendislik’ bölümünden mezun uzmanlar tarafından verildi. Bu çalışma doğrultusunda, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle Mersin'de bulunan 7 meslek lisesinin müfredatına “Nükleer Enerjiye Giriş” dersi eklenecek.

HEDEF “SANTRALE TEKNİK ELEMAN YETİŞTİRMEK” 

Mersin’in Toroslar ilçesinde yer alan Atatürk Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Nurettin Ambaroğlu, eğitim programı kapsamında yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Bu yıldan itibaren hem bizim okulumuzun hem de diğer 6 teknik okulun 11’nci sınıflarının müfredatına, ‘Nükleer Enerjiye Giriş’ dersi için haftada 2 akademik saat ve Rusça dili eğitimi için 4 saat eklenecek. Öğrencilerimize modern teknolojileri uygulayarak insanların atom enerjisini nasıl kullandıklarını anlatacağız. İlerleyen zamanda, NGS şantiyesinde öğrenciler için uygulamalı dersler vermeyi planlıyoruz. Yakın gelecekte bu kursa çeşitli eğitim kurumlarından ve uzmanlık alanlarından yaklaşık 700 öğrencinin katılmasını bekliyoruz. Uzun vadede hedefimiz, meslek liselerinde, nükleer sanayinin ihtiyaçlarına yönelik uzmanlar yetiştirmektir.”

PROTOKOL 2020’DE İMZALANDI

İnşası devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali için nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Akkuyu Nükleer A.Ş. ve Akkuyu NGS projesinin ana yüklenicisi olan Titan2 IC İçtaş İnşaat A.Ş. ortak girişimi arasında mesleki eğitim alanında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde, Akkuyu Nükleer A.Ş. uzmanları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve Türk üniversitelerinin uzmanlaşmış bölümlerinin öğretmenlerinin desteğiyle “Nükleer Enerjiye Giriş” dersine yönelik bir ders kitabı hazırlandı. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan akademik ders, 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren Mersin ilinde bulunan yedi meslek lisesinin müfredatına dahil edildi. 

SANTRALE TEKNİK GEZİLER DÜZENLENECEK

Öğrencilere gerekli tüm materyallerin sağlanacağı program kapsamında, verimliliği artırmak için Akkuyu NGS şantiyesine teknik geziler yapılması, inşaatı devam eden NGS'deki eğitim merkezinde ek dersler yapılması ve Mersin'deki Akkuyu NGS Halkla İlişkiler Merkezi'ne turlar düzenlenmesi de planlanıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler