1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer A.Ş.’den patlama bilgilendirmesi

Akkuyu Nükleer A.Ş.’den patlama bilgilendirmesi

Akkuyu Nükleer A.Ş., alt yüklenici şirket tarafından dün yapılan planlı delme ve patlatma çalışmalarından zarar görenlerin zararlarının giderileceğini ve ilerisi için gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı.

Akkuyu Nükleer A.Ş.’den patlama bilgilendirmesi

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer A.Ş., alt yüklenici şirket tarafından dün yapılan planlı delme ve patlatma çalışmalarından zarar görenlerin zararlarının giderileceğini ve ilerisi için gerekli önlemlerin alınacağını açıkladı.

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan Mersin’deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulan Akkuyu Nükleer A.Ş., dün santralde gerçekleşen patlama ile ilgili bir bilgilendirme yaptı. Şirket, 19 Ocak 2021 Salı günü, Akkuyu Nükleer Güç Santrali sahasına giden bağlantı yolunun yapımını yürüten alt yüklenici şirket tarafından planlı delme ve patlatma çalışmaları yapıldığını bildirdi. Bu çalışmalar sırasında Büyükeceli Mahallesi’nde bulunan bazı konutların camlarının hasar gördüğünü, iki kişinin cam kırıkları nedeniyle hafif şekilde yaralandığını belirten şirket, yaralanan vatandaşlara derhal yerinde acil müdahale yapıldığını kaydetti.

Açıklamanın geri kalanında şunlar kaydedildi:

“Olay yerinde Jandarma yetkilileri ve ilgili diğer kurumlar çalışmalarını sürdürmekte, hasar görmüş evlerde ikamet eden vatandaşların acil ihtiyaçları da karşılanmaktadır.

Mahallede yerel yetkililer tarafından yürütülen hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından zarar tazmini gerçekleştirilecektir.

Akkuyu Nükleer A.Ş. alt yüklenici şirket ile koordineli şekilde olayın nedenlerine ilişkin detaylı soruşturmayı yürüten güvenlik kuvvetlerine gerekli her türlü desteği ve yardımı sağlamaktadır. Soruşturmanın ardından ileride bu tür olayların önüne geçilmesi için gerekli önlemler alınacaktır.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler