1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde patlama

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde patlama

Mersin’de kurulmakta olan Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’de dün akşam saatlerinde patlama meydana geldi. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde patlama

Enerji Günlüğü - Mersin’de kurulmakta olan Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali Akkuyu NGS’de dün akşam saatlerinde patlama meydana geldi. 

Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu Rosatom tarafından inşa edilen ve Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde dün akşam saat 18.00 sıralarında şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamanın planlı olduğu ve Santralin inşa çalışmaları bünyesinde çalışanlara konaklama tesisleri yapımı kapsamında Büyükeceli mahallesinde saha açılımı yapılmak üzere gerçekleştirilen dinamit patlatılması kaynaklı olduğu kaydedildi. 

Santralin inşa çalışmaları sırasında yapılan dinamit patlaması çevredeki evlerde hasara yol açtı. Vatandaşlar evlerinde kırılan camların görüntüsünü paylaşırken, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen 86 evin hasar gördüğünü ifade etti. 

VALİLİK ZARAR GİDERİLECEK AÇIKLAMASI YAPTI

Mersin Valiliği, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ndeki (NGS) patlamanın planlı olduğunu açıkladı. 

Valilik yaptığı açıklamada, “Akkuyu Nükleer Güç Santrali bölgesinde bugün yapılan planlı patlatma sonucu patlamanın etkisiyle Büyükeceli bölgemizde ev ve seralarda meydana gelen zararların tespitine yönelik zarar tespit komisyonu kurulmuş olup gerekli çalışmalara başlanmıştır. Patlatmayla ilgili gerekli incelemeleri yapmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığından bir ekip görevlendirilmiştir. Konu her yönüyle incelenecek ve sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacaktır” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler