1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Akkuyu nükleer ÇED raporunda sahte imza iddiası

Akkuyu nükleer ÇED raporunda sahte imza iddiası

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali için ÇED Raporu’nu hazırladığı öne sürülen mühendislerin raporun tesliminden altı ay önce işten çıkarıldığı...

Akkuyu nükleer ÇED raporunda sahte imza iddiası

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer Santrali için ÇED Raporu’nu hazırladığı öne sürülen mühendislerin raporun tesliminden altı ay önce işten çıkarıldığı ve rapordaki imzalarının sahte olduğu öne sürüldü.

BirGün gazetesinde Doğu Eroğlu'nun imzasıyla yayımlanan habere göre, Mersin'in Büyükeceli beldesi yakınlarına kurulmak istenen Akkuyu Nükleer Güç Santralı'na (NGS) ait Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporlarında, sorumlu nükleer enerji mühendislerinin imzalarının taklit edildiği ileri sürüldü. Raporlar yatırımcı firma ve ÇED firması tarafından yapılan revizyonların, imzaları bulunan hiçbir nükleer enerji mühendisi tarafından görülmediği iddia edildi.

Habere göre, 3 ayrı bilirkişi, yaptıkları bağımsız incelemelerde, Bakanlık tarafından onaylanan raporda yer alan sorumlu nükleer enerji mühendisi imzalarının, mühendisler tarafından atılmadığı kanaatine vardı. İlerleyen günlerde hem sahte imzalı rapora verilen ÇED Olumlu kararının hem de raporu hazırlayan ÇED Mühendislik firmasının lisansının iptali bekleniyor.

Haberde, TMMOB, Bakanlığın ÇED sürecinde çalışan mühendislerin ne imzalarını ne de ÇED mühendislik firmasında çalışıp çalışmadığını kontrol etmemeleri konusunda hem Bakanlığa idari başvuru yapacak hem de suç duyurusunda bulunacak. 

DOKAY ÇED MÜHENDİSLİK'TEN SAHTE İMZA AÇIKLAMASI


ÇEVRE BAKANI AKKUYU NGS SAHTE İMZA İDDİALARINI YALANLADI

Önceki ve Sonraki Haberler