1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aklease yenilenebilir finansmanı için kredi aldı

Aklease yenilenebilir finansmanı için kredi aldı

Finans şirketi Aklease, yeşil enerji finansmanı için Hollanda Kalkınma Bankası’ndan 25 milyon dolar kredi aldı. 

Aklease yenilenebilir finansmanı için kredi aldı

Enerji Günlüğü - Finans şirketi Aklease, yeşil enerji finansmanı için Hollanda Kalkınma Bankası’ndan 25 milyon dolar kredi aldı. 

Akbank'ın yüzde 100 iştiraki olan Aklease, yenilenebilir enerji finansmanında kullanılmak üzere Hollanda Kalkınma Bankası’ndan (FMO) 5 yıl vadeli 25 milyon dolar yeni bir kaynak sağladı. Kredi, FMO tarafından 2020 yılı içerisinde finans sektörüne verilen ilk ve tek kredi olması bakımından da önem taşıyor. Aklease, sağladığı kaynak ile enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına destek verecek. 

FİNANSE EDİLEN PROJELERLE 183 BİN KONUT TEMİZ ELEKTRİK KULLANIYOR

Alınan kaynak ile ilgili bir açıklama yapan Aklease Genel Müdürü Çetin Düz, “Tüm proje ve yatırımlarda olduğu gibi, enerji sektörünün büyümesi için de uzun vadeli doğru finansman modelleri çok önemli. Aklease olarak ülkemizdeki yenilenebilir enerji finansmanı alanında birçok yeniliğin öncüsü olduk ve bugüne kadar yaklaşık 150 MW GES, 90 MW RES ve 17 MW Kojen finansmanı yaptık. Bu projelerle finansmanına aracılık ettiğimiz toplam 257 MW enerji üretimi, yaklaşık 183 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacına ve karbon emisyonu azaltımı olarak ise yaklaşık 11 milyon ağacın yıllık karbon yutumuna denk gelmekte. Yenilenebilir enerjiye olan gereksinimin her geçen gün daha da arttığı farkındalığıyla, FMO’dan sağladığımız 5 yıl vadeli 25 milyon dolar tutarındaki yeni kaynak ile ülkemizin enerji yatırımlarını desteklemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de bu alandaki tecrübemiz ve geniş fonlama imkanlarımız sayesinde, enerji yatırımları finansmanında önemli aktörlerden biri olmaya devam edeceğiz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler