1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. AKLease’den enerji verimliliğine 25 milyon Euro

AKLease’den enerji verimliliğine 25 milyon Euro

AKLease, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımlarını kredilendirmek üzere Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan (EBRD) 25 milyon Euro kaynak sağladı.

AKLease’den enerji verimliliğine 25 milyon Euro

Enerji Günlüğü - Türkiye’de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla bankacılık ve finans kurumlarının kaynak arayışları olumlu sonuçlar veriyor. 35 yıldan buy ana leasing çözümleriyle farklı sektörlerden yatırımları destekleyen AKLease, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 25 milyon Euro değerinde kredi anlaşmasına imza attı. Kredi Türkiye’deki yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullanılacak.

AKLease Genel Müdürü Eser Okyay EBRD ile imzaladıkları kredi anlaşmasını, “çevreci yatırımlar hayata geçirmek isteyen müşteriler için yeni bir soluk” olarak nitelendirdi. ECOLease adı altında Türkiye leasing sektörünün ilk ve tek sürdürülebilirlik ürününü geliştirdiklerini ifade eden Okyay “ECOLease ile destekleyeceğimiz yatırımlar ülkemiz ekonomisine de önemli katkılar sağlayacak. ECOLease ile sürdürülebilirlik ve enerji finansmanı tarafında sektördeki yerimizi sağlamlaştırmak ve büyütmek istiyoruz” dedi.

AKLease’in, 2030 yılında portföyünün tamamının ECOLease ürünlerinden oluşmasını ve böylece yüzde 100 sürdürülebilirlik odaklı bir ürün portföyüne sahip olmayı taahhüt ettiğini belirten Genel Müdür Eser Okyay “İmzaladığımız kredi anlaşmaları da bize bu yolda büyük bir güç katıyor ve bizi bu taahhüdümüze daha çok yaklaştırıyor” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler