1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Doğalgaz abone sayısını 6 milyona çıkarmayı hedefliyor

Aksa Doğalgaz abone sayısını 6 milyona çıkarmayı hedefliyor

20. kuruluş yıldönümünü kutlayan Aksa Doğalgaz, gelecek 5 yılda abone sayısını 6 milyona çıkarmayı hedefliyor.

Aksa Doğalgaz abone sayısını 6 milyona çıkarmayı hedefliyor

Enerji Günlüğü - Bu sene 20. kuruluş yıldönümünü kutlayan Aksa Doğalgaz, gelecek 5 yılda abone sayısını 6 milyona çıkarmayı hedefliyor. 

Bu yıl 20. Kuruluş yıldönümünü kutlayan Aksa Doğalgaz Dağıtım AŞ, önümüzdeki 5 yıl içinde abone sayısın 6 milyona; gaz dağıtım hatlarını da toplam 60 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyor. 20. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlediği stratejik değerlendirme toplantısında gelecek hedeflerini masaya yatıran Aksa Doğalgaz, sektördeki gelecek yönelimlerinin de ipuçlarını verdi. 

ABONE SAYISI 5 YILDA 6 MİLYONA ÇIKACAK

Kazancı Holding yönetimi ve Aksa Doğalgaz yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda konuşan Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, “2002 yılında Kazancı Holding’in bir iştiraki olarak kurulduğumuz günden beri faaliyetlerimiz gelişerek büyümeye devam ediyor. Gelecek 5 yılda abone sayımızı her yıl yaklaşık yüzde 10 artırarak 6 milyona ulaştırmayı, yapacağımız yeni yatırımlarla doğal gaz dağıtım hattımızı 60 bin kilometrenin üzerine çıkararak vatandaşlarımızı ekonomik, konforlu ve çevre dostu doğal gazla buluşturmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

27 il, 255 ilçe ve beldede doğal gaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz için stratejik kararların alındığı toplantıda; 20 yıllık süreçte ortaya koyulan başarılar analiz edildi, gelecek hedefleri belirlenirken, yeni operasyonel adımlar tanıtıldı. 

PERSONEL SAYISI 6 BİNE ÇIKACAK

Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, ilk 10 yılda ihalelerle portföylerini oluşturduklarını, ilerleyen süreçte bulundukları lokasyonlarda yatırımlarını artırarak olabildiğince fazla haneye doğal gaz ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi ve “Güvenli, ekonomik ve doğa dostu doğal gazı toplumun her kesimine ulaştırma hedefimizle projeler üretmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 2002 yılında Kazancı Holding’in bir iştiraki olarak kurulduğumuz günden beri faaliyetlerimiz gelişerek büyümeye devam ediyor. Sanayi yatırımlarının hızlanması ve buna bağlı olarak istihdamın artması da sağladığımız önemli katkılar arasındadır. 2026 yılında, dağıtım bölgelerimizde dolaylı olarak 30 binden fazla vatandaşımıza iş imkânı sunmayı, personel sayımızı ise 6 bine ulaştırmayı planlıyoruz” dedi.

AKSA DOĞALGAZ ULUSLARARASI PİYASAYA GİRECEK

Arslan gelecekte küresel piyasalarda da aktif olacaklarını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Uluslararası yatırım alanlarında daha aktif olacağız. Kapsamlı adımlarımız artacak; 20 yılda edindiğimiz tecrübeyle oluşan hizmet kalitesini, global ölçeğe taşıyacağız ve bunun için gerekli tüm hazırlıkları tamamlıyoruz. 2023 yılının ikinci yarısında yol haritamız kesinleşmiş olacak”. 

GELECEK İÇİN AR-GE VE HİDROJEN YATIRIMI

Enerji talebinin karşılamasına yönelik daha çevreci alternatifler üzerinde çalıştıklarını da kaydeden Arslan, “Ar-Ge çalışmaları yürüttüğümüzü de belirtmek istiyorum. Türkiye’nin enerji arz güvenliğini çeşitlendirmek ve Avrupa ile paralel olarak sıfır emisyonlu hidrojen kullanımını artırmak için başlattığımız Yenilenebilir Gaz Üretilmesi Ar-Ge Projesi devam ediyor. GAZBİR-GAZMER bünyesinde hayata geçirdiğimiz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) yakından takip ettiği bu projemiz kapsamında doğal gaza yüzde 20 oranında hidrojen karıştırıyoruz. Hidrojen hem karbondan arındırma görevi görüyor hem de arzın fazla olduğu durumlarda yenilenebilir enerjiyi depolama ve aktarım aracı olarak kullanılabiliyor. Tüm faaliyetlerimizle sektörümüzün lideri ve ilklerin öncüsü olarak taşıdığımız bayrağı yurt dışında da aynı gururla dalgalandırmak en büyük hedefimiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler