1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Doğalgaz’dan gaz hattı inşa rekoru: 5 bin km

Aksa Doğalgaz’dan gaz hattı inşa rekoru: 5 bin km

40 bin km’yi aşan şebekesi ile 5 milyon aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, bu yıl 5 bin kilometrelik gaz hattı inşası ile dünya rekoru kırmaya hazırlanıyor.

Aksa Doğalgaz’dan gaz hattı inşa rekoru: 5 bin km

Enerji Günlüğü - Kazancı Holding bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye’nin en büyük coğrafi dağıtım alanına hizmet veren gaz dağıtım ve perakende satış şirketi Aksa Doğalgaz 2024 yol haritasını belirledi.

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken faaliyet göstermeye başladıkları 2002 yılında sadece beş şehirde doğalgaz kullanıldığını hatırlatarak “Planlı ve sistematik çalışmalarla doğal gazı ulaştırdığımız şehir, ilçe ve belde sayısı hızla arttı. Dağıtım şebekemiz 40 bin kilometreyi aştı, bu gurur verici başarı dünyanın etrafında bir tam tur atmak demek. Abone sayımız 5 milyona, pazar payımız yüzde 20’ye ulaştı” dedi.

Yaşar Arslan, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi olarak bugün itibarıyla 31 ilin sınırları içerisinde 27 il merkezi ile 292 ilçe ve beldede, 168 şehir giriş istasyonu, 165 ofis ve 4 bini aşkın personelle kontrollü bir şekilde büyümeye devam ettiklerini de kaydetti. Arslan “(Başarmaya devam) diyerek vatandaşlarımızı çevre dostu, konforlu ve ekonomik doğal gazla buluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

aksa-001.jpgENERJİ ÇEŞİTLİLİĞİ İLE SANAYİYE HIZ

Yaşar Arslan, Aksa Doğalgaz’ın doğa dostu, güvenli, ekonomik ve konforlu enerji kaynağı olarak nitelendirdiği doğal gazı ulaştırdıkları bölgelerde enerji çeşitliliğine getirdikleri avantajlarla sanayi yatırımlarının hızlanmasına, yeni iş kollarının oluşmasına, istihdamın artmasına katkıda bulunduklarını anlattı. Arslan şöyle devam etti:

Tüketici memnuniyetini üst seviyede tutma ilkemize yönelik biçimde hizmet kalitemizi sürekli artırmak için dijital dönüşüm çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Önümüzdeki dönemde devreye alacağımız yapay zekâ tabanlı çözümlerle birlikte müşteri deneyim yolculuğunu tüm temas noktalarımızda sürekli ölçümleyerek abonelerimize daha etkin bir müşteri deneyimi yaşatmayı hedefliyoruz.”

YURTDIŞINDA FAALİYET SİNYALİ

Yaşar Arslan değerlendirmelerinde, Türkiye dışında da faaliyetlerde bulunmaya hazırlandıklarının işaretini verdi. Kazancı Holding’in globalleşme stratejilerine yönelik operasyonel çalışmalarını yurt dışına taşıyacaklarını ifade eden Arslan, uluslararası yatırım alanlarında daha aktif bir döneme gireceklerini bildirdi. Avrupa’da doğal gaz yatırımı yapan en büyük 10 şirket arasında yer aldıklarını kaydeden Arslan, hizmet kalitesini global ölçeğe taşıyacaklarını vurguladı.

ULUSLARARASI ALANDA BİR İLK: 5 BİN KM

Bu yılın sonunda, yılda 5 bin kilometrelik şebeke imalatı ile Türkiye’de ve uluslararası alanda sektörde bir ilke imza atmaya hazırlandıklarını anlatan Yaşar Arslan “Doğal gazın konforunu ve ekonomisini dağıtım bölgelerimizin dört bir yanına ulaştırmak için durmaksızın çalışıyoruz. Doğal gazı ulaştırdığımız bölgelerde şehrin hava kalitesinin artmasına, çocuklarımızın daha temiz hava sahası altında daha rahat nefes almalarına katkı sağlıyoruz. Gelecek nesillere bıraktığımız bu miras, bizi her zaman daha iyisini yapmaya teşvik ediyor. Sektörün dinamiklerini belirlemeye, taşıdığımız bayrağı uluslararası alanda da aynı gururla dalgalandırmaya devam edeceğiz.”

Enerji Günlüğü - ANTALYA

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler