1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa Enerji Mali’deki kurulu gücünü 50MW’a çıkaracak

Aksa Enerji Mali’deki kurulu gücünü 50MW’a çıkaracak

Aksa Enerji, Mali’de imzalanmayı bekleyen sözleşmesini, kurulu gücüne 20MW ekleyecek şekilde yeniledi. 

Aksa Enerji Mali’deki kurulu gücünü 50MW’a çıkaracak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, Mali’de imzalanmayı bekleyen sözleşmesini, kurulu gücüne 20MW ekleyecek şekilde yeniledi. 

Aksa Enerji Üretim AŞ’nin, Mali'deki 40MW kurulu güce sahip akaryakıt enerji santraline ilişkin Energie Du Mali SA (EDM) ile olan ve süresi sona eren mevcut sözleşmesi, yeni şartlarının belirlenmesi için 31 Ocak 2021 tarihine kadar uzatılmıştı.

Aksa Enerji Üretim AŞ ve %100 bağlı ortaklığı Aksa Mali SA; 27 Ocak 2021 tarihinde, EDM ile sözleşmeyi yenilemek üzere imza attılar. İmzalanan yeni, sözleşme mevcut işletme hakkının süresini uzatırken, tesisin kapasitesine 20MW’lık ilave kurulumu da içeriyor. 

Buna göre 40MW kurulu güce sahip enerji santralinin 30MW kurulu güce denk gelen üretimi, Avro cinsinden garantili kapasite bedeli karşılığında EDM tarafından 3 yıl boyunca satın alınacak.

Ayrıca mevcut santrale ek olarak, Aksa Enerji Üretim AŞ tarafından 20MW kurulu güce sahip enerji santrali 2021 yılı ikinci çeyreğinde kurulacak ve 20MW’lık kurulu güce denk gelen üretim, Avro cinsinden garantili kapasite bedeli karşılığında EDM tarafından 3 yıl boyunca satın alınacak.

Aksa Enerji yeni sözleşmeyle hem işletme vadesini uzatmış oldu, hem de 30 MW'tan 50 MW'a garantili kapasite artışı sağlamış oldu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler