1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Enerji, Şanlıurfa Doğalgaz Santrali’nde üretimi durdurdu

Aksa Enerji, Şanlıurfa Doğalgaz Santrali’nde üretimi durdurdu

Aksa Enerji’nin Şanlıurfa Doğalgaz Santrali’nde üretimi durdurmak için TEİAŞ’a yaptığı başvuru kabul edildi. Tesiste üretim durdu.  

Aksa Enerji, Şanlıurfa Doğalgaz Santrali’nde üretimi durdurdu

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji’nin Şanlıurfa Doğalgaz Santrali’nde üretimi durdurmak için TEİAŞ’a yaptığı başvuru kabul edildi. Tesiste üretim durdu.  

Aksa Enerji Üretim AŞ’nin Şanlıurfa Doğalgaz Santrali’nde üretimi durdurmak için Türkiye Elektrik İletim AŞ’ye yaptığı iletim sisteminden geçici süre ile ayrılma talebi uygun bulunarak kabul edildi ve Şanlıurfa Doğalgaz Santrali’nde üretim durdu. 

Şirketten daha önce yapılan açıklamada, 147 MW kurulu güce sahip olan Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nde üretimi geçici olarak durdurma talebinin, serbest piyasa koşullarında Türkiye sınırları içerisinde rekabetçi bir fiyattan elektrik üretimi gerçekleştirme imkanının azalması nedeniyle yapıldığı bildirilmişti. 

Şanlıurfa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali 2019 yılının ilk dokuz ayında %15 kapasite kullanım oranıyla çalışmış; tesisin yurt içi enerji üretimi (Türkiye ve KKTC) içindeki payı aynı dönemde % 2, üçüncü çeyrek içinde ise ‰5 olarak gerçekleşmişti. 

Şanlıurfa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali, uygun piyasa koşullarının sağlanması durumunda kısa sürede üretime tekrar başlayabilecek. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler