1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aksa Eskişehir’de 50MW’lık depolamalı GES önlisansı aldı

Aksa Eskişehir’de 50MW’lık depolamalı GES önlisansı aldı

Aksa Yenilenebilir, Eskişehir’de 50MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerjisi santrali için önlisans aldı.

Aksa Eskişehir’de 50MW’lık depolamalı GES önlisansı aldı

Enerji Günlüğü - EPDK, Aksa Yenilenebilir AŞ’ye Eskişehir’de 50MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerjisi santrali için önlisans verdi.

Aksa Enerji Üretim AŞ’nin [AKSEN] %100 bağlı ortaklığı Aksa Yenilenebilir Üretim AŞ, Eskişehir'de 50 MW’lık depolamalı güneş enerjisi santrali için önlisans aldı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Aksa Yenilenebilir’e daha önce Mersin'de 100,08MW, Manisa'da 82,16 MW, Afyonkarahisar'da 110,76MW olmak üzere toplam 293MW kurulu gücünde depolamalı rüzgâr enerji santrali önlisansı ile Kırşehir'de 50MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerji santrali önlisans vermişti. 

Böylece şirketin depolamalı güneş enerji santrali kurulu gücü 100MW’a, toplam depolamalı yenilenebilir enerji kurulu gücü ise 393MW’a ulaştı. 

Şirketten yapılan açıklamada üretim portföyünün kaynak çeşitliliğine odaklandığı ve şirketin 2030 hedefleri kapsamında yurt içi ve yurt dışında yenilenebilir enerji teknolojilerine yatırımların artacağı bildirildi. 

Açıklamada müstakil elektrik depolama tesislerinin, depolamalı elektrik üretim tesisi önlisans başvurusu olarak değerlendirilmesine yönelik süreçlerin ilerletildiği ve bu projelere ek olarak depolamalı güneş ve rüzgar enerjisi santral başvurularının da yapıldığı kaydedildi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler