1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. EPDK Aksa’nın Balıkesir depolamalı RES’ine önlisans verdi

EPDK Aksa’nın Balıkesir depolamalı RES’ine önlisans verdi

Aksa Yenilenebilir, Balıkesir’deki depolamalı RES’i için önlisans aldı ve şirketin depolamalı RES gücü 411,04MW’a yükseldi.

EPDK Aksa’nın Balıkesir depolamalı RES’ine önlisans verdi

Enerji Günlüğü - Aksa Yenilenebilir, Balıkesir’deki depolamalı RES’i için önlisans aldı. Şirketin depolamalı RES gücü 411,04MW’a; toplam RES gücü ise 561,04MW’a çıktı. 

Aksa Enerji Üretim AŞ’nin [AKSEN], %100 bağlı ortaklığı Akla Yenilenebilir Üretim AŞ, Balıkesir'deki 118,04MW gücünde depolamalı rüzgâr enerji santrali (RES) için önlisansı aldı. 

Aksa Enerji, 13 ayrı Müstakil Elektrik Depolama Tesisi Projesi'ne ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvuru yapmış; Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği kapsamında ilgili Müstakil Elektrik Depolama Tesisleri'nin Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi önlisans başvurusu olarak değerlendirilmesine yönelik süreçleri de ilerletmişti. Şirket bu başvurularına ilaveten Depolamalı Güneş ve Rüzgar enerji santral başvuruları da yapmıştı. 

EPDK, şirkete Mersin'de 100,08MW, Manisa'da 82,16MW,  Afyonkarahisar'da 110,76MW olmak üzere toplam 293MW kurulu gücünde depolamalı rüzgâr enerjisi santrali ve Kırşehir'de 50MW, Eskişehir'de 2 ayrı proje olarak toplamda 100MW kurulu gücünde depolamalı güneş enerji santralleri için önlisans vermişti. 

Balıkesir'deki proje için alınan 118,04MW depolamalı rüzgâr enerji santrali önlisans ile Aksa Yenilenebilir’in depolamalı RES kurulu güç toplamı 411,04MW’a; toplam RES kurulu gücü de 561,04MW’a yükseldi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler