1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Aksa Kızılorda Santralini 2025’te tamamlayacak

Aksa Kızılorda Santralini 2025’te tamamlayacak

Aksa Enerji YK üyesi Öztürkmen, Kızılorda Santrali yatırımının Kazakistan enerji sisteminin dönüşümü için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Aksa Kızılorda Santralini 2025’te tamamlayacak

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji YK üyesi Öztürkmen, 240MW kapasiteli Kızılorda Santrali yatırımının ağırlıklı olarak kömüre dayalı Kazakistan enerji sisteminin dönüşümü için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Aksa Enerji Üretim AŞ,Kazakistan Enerji Bakanlığı’na bağlı RFC (Financial Settlement Center of Renewable Energy Limited Liability Partnership) ile imzaladığı 15 yıllık kapasite sözleşmesinin ardından Kızılorda şehrindeki santral sahasında gerçekleştirilen resmi törene katıldı.Aksa Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Korkut Öztürkmen, 240MW kurulu güce sahip olması planlanan kombine ısı ve enerji santralinin, şehrin hem ısı hem de enerji ihtiyacını karşılayacağını kaydetti.

aksa-kizikorda-imza-korkut-ozturkmen.jpg

KIZILORDA SANTRALİ 2025’TE TAMAMLANACAK

Kızılorda Eyalet Hâkimi ve yerel yönetim mensuplarının da yer aldığı törende konuşma yapan Aksa Enerji Üretim AŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Korkut Öztürkmen, “Orta Asya’nın güçlü büyüme potansiyeline inanıyoruz. Tecrübemiz ve etkin proje yönetim kabiliyetimizle hızla ticari üretime başlamayı başardığımız toplam 740MW kurulu güce sahip Özbekistan projemizden sonra, şimdi de Orta Asya’nın yükselen yıldızı Kazakistan’dayız. Kazakistan’ın Kızılorda kentinde 240MW kurulu güce sahip olması planlanan doğal gaz kaynaklı kombine ısı ve enerji santralini 2025 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Santralin ticari faaliyete başlamasıyla birlikte bu projeyle portföyümüzdeki diğer santrallerden farklı olarak hem ısı hem enerji üretimi gerçekleştiriyor olacağız” dedi.

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Kazakistan’ın, kömür kaynaklı baz yük santrallerine bağlı bir enerji sistemine sahip olduğunu belirten Öztürkmen, “Baz yükün daha temiz ve daha verimli bir enerji kaynağı olan doğalgaza aktarımı hem çevre hem de ülke ekonomisi için uygun bir hamle olacak” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler