1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Aksa yeni dönemde Kazakistan’daki projeye odaklanıyor

Aksa yeni dönemde Kazakistan’daki projeye odaklanıyor

Aksa Enerji CEO’su Cemil Kazancı, 2022 yılının ilk yarısında rekorlara imza attıklarını ve Kazakistan’daki yatırımlarının yeni dönemdeki hedef olduğunu söyledi.

Aksa yeni dönemde Kazakistan’daki projeye odaklanıyor

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji, 2022 yılının ilk 6 ayında net karını 5 kat artırarak 2,46 milyar liraya taşıdı. Şirketin yeni dönem hedefi Kyzylorda Santralinin sözleşmesini tamamlamak.

Aksa Enerji Üretim AŞ, 2022 yılının ilk 6 aylık dönemine ait konsolide finansal raporunu açıkladı. Rapora göre şirket, geçen senenin aynı dönemine göre net karını 5 kat artırarak 2,46 milyar liraya ulaştı.

Aksa Enerji, ilk 6 ayda FAVÖK tutarını 3 kat artırarak 3,32 milyar lira seviyesine ulaştırdı. Satış gelirlerini 4 kat artıran şirket, yılın ilk yarısında 18,6 milyar lira ciro açıkladı.

“YENİ DÖNEMDEKİ EN BÜYÜK HEDEF KYZYLORDA”

Şirketin 2022 ilk yarıyıl performansını değerlendiren Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cemil Kazancı, 2015 yılından beri yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini vurguladı. Kazancı, “Yurt dışında ve Türkiye’de sürdürülebilir büyüme ve sürdürülebilir kârlılık hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. 2022 yarıyıl finansal sonuçlarımızda yine rekorlara imza atarak hissedarlarımız için değer yaratmayı başarmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yeni dönemdeki en önemli hedeflerinin Kazakistan’daki yeni projenin sözleşme sürecinin tamamlanması olduğunu belirten Cemil Kazancı, “Özellikle Orta Asya’daki yatırımlarımızın ticari faaliyete geçmesinin ardından, üretim portföyümüz ve gelirlerimiz coğrafi anlamda oldukça dengeli biçimde dağılmış oldu. Bu bağlamda bu yılın Temmuz ayında Kazakistan’da kazandığımız 240MW kapasiteli Kyzylorda Enerji Santrali ihalesinin de tüm Aksa Enerji paydaşları için hayırlı olmasını diliyorum. Bu projenin sözleşme süreçlerini tamamlamak ve hızla kurulum aşamalarını başlatmak, yılın kalan dönemindeki en öncelikli konularımız arasında olacak” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler