1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Aksa’nın Afrika’daki yeni girişimleri pandemi engeline takıldı

Aksa’nın Afrika’daki yeni girişimleri pandemi engeline takıldı

Aksa Enerji’nin Kamerun ve Kongo’daki yeni yatırımlarıyla ilgili görüşmeler sürüyor ancak pandemi sürecinin özel şartları nedeniyle ilerleme kaydedilemedi. 

Aksa’nın Afrika’daki yeni girişimleri pandemi engeline takıldı

Enerji Günlüğü - Aksa Enerji’nin Kamerun ve Kongo’daki yeni yatırımlarıyla ilgili görüşmeler sürüyor ancak pandemi sürecinin özel şartları nedeniyle ilerleme kaydedilemedi. 

Aksa Enerji Üretim AŞ, geçen sene yaptığı açıklamada Kamerun'da 150 MW kurulu güçte doğalgaz kaynaklı enerji üretimi projesi geliştirmek üzere Kamerun Su Kaynakları ve Enerji Bakanlığı (MINEE) ile bir ön mutabakat anlaşması yaptığını duyurmuştu. Şirket aynı zamanda Victoria Oil & Gas Plc'nin %100 bağlı ortaklığı olan Gaz du Cameroun SA ile doğalgaz alımına yönelik bağlayıcı olmayan bir protokol imzalamıştı. 

Öte yandan Aksa, Kongo Cumhuriyeti'nde ise doğalgaz kaynaklı enerji üretimi ve satışına ilişkin iki proje için de ön lisans almıştı. 

Şirketin bugün yayınladığı açıklamada pandemi süreci nedeniyle projelerde bazı gecikmeler yaşandığı; ancak her iki ülkede de söz konusu projelerle ilgili görüşmelerin devam ettiği kaydedildi. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler