1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Alaçatı RES ASELSAN türbinleriyle yenilenecek

Alaçatı RES ASELSAN türbinleriyle yenilenecek

EÜAŞ ve ASELSAN işbirliği ile tamamen yerli ve milli imkânlarla yapılacak olan Alaçatı RES yenileme işinde güç dönüştürücü ve generatör prototiplerinin yerli üretimleri tamamlanarak test aşamasına geçildi.

Alaçatı RES ASELSAN türbinleriyle yenilenecek

Enerji Günlüğü - EÜAŞ bünyesinde bulunan Alaçatı Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ASELSAN tarafından üretilen yerli türbinlerle yenilenecek.

Alaçatı Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) yenileme Projesi ilerleme toplantısı EÜAŞ ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda proje kapsamında önceki dönemlerde yapılan çalışmalar değerlendirilmiş ve bundan sonra atılacak adımlar belirlendi. 

EÜAŞ ve ASELSAN arasında imzalanan “Rüzgâr Türbini Teknoloji Transferi Sözleşmesi” kapsamında devam eden Proje tamamladığında her biri 4,3 MW kurulu gücünde iki türbinden oluşan toplam 8,6 MWe kurulu gücüyle Türkiye’nin ilk yerli rüzgâr türbini olacak.

Proje kapsamında ASELSAN tarafından güç dönüştürücü ve generatör prototiplerinin yerli üretimleri tamamlanmış, üretim sonrası testleri yine ASELSAN tarafından ciddi bir yatırım ile kurulan test laboratuvarında yapılmakta. Kanat ve kule üretimleri için ise yurtiçi firmalarla görüşmeler devam ediyor.

EÜAŞ ASELSAN işbirliği ile tamamen yerli ve milli imkânlarla yapılacak olan ALAÇATI RES yenileme işi, enerji üretiminde kullanılan ekipmanların yerlileştirilmesi adına büyük bir adım olacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler