1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Albayrak: Karadeniz’de gaz üretimi halka indirim olarak yansıyacak

Albayrak: Karadeniz’de gaz üretimi halka indirim olarak yansıyacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz’de rastlanılan gaz rezervinin daha yumuşak bir zeminde olduğundan üretiminin daha hızlı ve ekonomik olacağını ve halka indirim olarak yansıyacağını söyledi. 

Albayrak: Karadeniz’de gaz üretimi halka indirim olarak yansıyacak

Enerji Günlüğü - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Karadeniz’de rastlanılan gaz rezervinin daha yumuşak bir zeminde olduğundan üretiminin daha hızlı ve ekonomik olacağını ve halka indirim olarak yansıyacağını söyledi. 

NTV'de açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye’nin Karadeniz’de gaz keşfi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Albayrak, bu keşifin doğalgazı dışarıdan daha ucuz almamızı sağlayacağını kaydederek, "Doğalgazı çok düşük maliyetle çıkaracağız. Bu indirim olarak halkımıza da yansıyacak" dedi.

2023 HEDEFİ GERÇEKÇİ BİR SÜREDİR

Albayrak, TPAO'nun bugünkü kapasitesiyle bu gazı oradan çıkararak onu işleyecek sermayeye sahip olduğunu belirterek, "Doğal gazın çıkışı olarak en hızlı sürede 2023 olarak belirttik. TPAO en hızlı şekilde çıkaracak yapıya sahip. 2023 hedefi gerçekçi bir süredir. Akdeniz'e göre daha yumuşak bir zemin çıktı. Çok düşük maliyetle çıkarılacak. Türkiye TPAO bu sahayı kendi işletip kendi çıkaracak" şeklinde görüş belirtti. 

AKDENİZ’DEN DE GÜZEL HABER DUYMAMAMIZ İÇİN BİR NEDEN YOK

Karadeniz’deki doğalgaz keşfinin daha başlangıç olduğuna işaret eden Albayrak, "Altında potansiyeli olan 2 katman daha var. 5-6 bin kilometrelik bir alanda yeni bakılacak alanlar var. Karadeniz'de başka alanlar var, Akdeniz'deki aramalarımız var. Türkiye yeni bir süreci başlattı. Türkiye maddi ve manevi olarak bir duvarı yıktı" diye konuştu. 

BOTAŞ VE TPAO’NUN HALKA ARZININ ÖNÜNÜ AÇIYORUZ

Albayrak, bu keşiflerle birlikte Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ve Türkiye Petrolleri Anonim Şirketinin (TPAO) halka arz sürecinin önünün açılacağını belirterek, “Bu son süreç TPAO ve BOTAŞ'ı farklı bir lige çıkaracak. Bu keşiflerle birlikte bu iki şirketin halka arz sürecinin önü açılacak. Belki THY'den de daha büyük kapasiteye sahip firmalar olacak. Marka olacaklar. Biz bu alt yapıları döşüyoruz. Bununla ilgili önemli haberleri ileride göreceğiz inşallah" ifadesini kullandı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler