1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Alfa Solar öztüketim amaçlı lisanssız GES kuracak

Alfa Solar öztüketim amaçlı lisanssız GES kuracak

Alfa Solar, Afyon Sandıklı’da öztüketim amaçlı 16.000kWp kurulu gücünde lisanssız GES kuracak.

Alfa Solar öztüketim amaçlı lisanssız GES kuracak

Enerji Günlüğü - Alfa Solar, Afyon Sandıklı’da öztüketim amaçlı 16.000kWp kurulu gücünde lisanssız GES kuracak.

Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, Afyonkarahisar ilinin Sandıklı ilçesinde, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında 16.000kWp kurulu gücünde öztüketim amaçlı lisanssız güneş enerjisi santrali (GES) kurduracak. 

Şirket GES tesisinin anahtar teslim kurulumu için Masfen İnşaat Enerji Sanayi Ticaret AŞ ile anlaşma yaptı. Masfen İnşaat, anlaşmanın imzalanmasıyla Projenin gerçekleştirileceği arazileri satın aldı. Arazilerin Alfa Solar’a devri, Proje onayı gerçekleştikten sonra yapılacak.

Alfa Solar’ın Sandıklı GES Projesinin yaklaşık maliyeti, arazi bedeli ve iletim hattı maliyetleri de dahil olmak üzere; 14.000.000 dolar olarak bildirildi. Proje maliyetinin yaklaşık yarısı, Alfa Solar’ın kendi ürettiği güneş panellerinden oluşuyor. Şirketten yapılan açıklamada, çağrı mektubu onayının ardından projeye ilişkin yatırım teşvik belgesi başvurularının da yapılacağı bildirildi. 

Açıklamada yeni GES tesisi devreye girdiğinde yıllık yaklaşık 28 milyon kWh elektrik üretileceği ve güncel elektrik fiyatları üzerinden yıllık yaklaşık 100.000.000 liralık tasarruf sağlayacağı kaydedildi.

Alfa Solar, Sandıklı’daki öztüketim amaçlı GES tesisi dışında, inşaatı süren yeni fabrikasının çatısına da ek güneş enerjisi santrali kurmayı planlıyor. (#ALFAS)

Önceki ve Sonraki Haberler