1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Alkim`den Çayırhan`da yatırım kararı

Alkim`den Çayırhan`da yatırım kararı

Enerji Günlüğü - Alkim Alkali Kimya, Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisi'nde toplam olarak 18.5 Milyon Euro tutarında ek yatırım yapacak.Alkim Alkali Kimya A.Ş.,...

Alkim`den Çayırhan`da yatırım kararı

Enerji Günlüğü - Alkim Alkali Kimya, Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisi'nde toplam olarak 18.5 Milyon Euro tutarında ek yatırım yapacak.

Alkim Alkali Kimya A.Ş., KAP'a bir açıklama yaparak, Çayırhan'da İkinci Ünitenin kurulması için yatırım kararı aldığını ve toplamda 18.5 Milyon Euro tutarında yatırım yapacağını bildirdi.

HPD İLE SÖZLEŞME İMZALANACAK

Açıklamada, 12.03.2015 tarihli yönetim kurulu toplantısında Çayırhan 180.000 tonluk ikinci ünite yatırımının 13.550.000 Euro bedel ile bina dahil 18 ayda çalışır halde anahtar teslimi yapılması kaydıyla HPD firmasına verilmesine, bu amaçla HPD ile mukavele imzalanmasına karar verildiği ifade edildi.

Alkim, bina temelleri için azami 150.000 Euro, ilave su soğutma kuleleri için azami 200.000 Euro bütçe kullanacak, maden - fabrika arasındaki solüsyon hattı ile ilgili olarak da 100.000 Euro'luk kapasite artırım bütçesi tahsis ederek, böylelikle 14 Milyon Euro yatırımı ikinci üretim ünitesi tesisi için kullanacak.

İTHAL KÖMÜR KULLANIMI ALTERNATİF

Şirket ayrıca, ikinci ünitenin enerji ihtiyacı için kurulacak buhar santralinin ithal kömüre dayalı olarak yapılması alternatifini de dikkate alacak. 50 - 60 bar basıçta , 50 - 55 ton / saat buhar üreterek her iki üniteyi de besleyebilecek bu enerji santrali için azami 3 Milyon Euro'ya kadar yatırım bütçesi ayıracak. 5 - 6 MW lık bir buhar türbini için 1.5 Milyon Euro yatırım bütçesi ayrılacak ve Çayırhan'daki 180.000 tonluk ilave kapasite artışı için toplam olarak 18.5 Milyon Euro tutarında yatırım yapılacak.

Bu toplam yatırımının finansmanının bir bölümünün öz kaynaklardan, bir bölümünün de dilimler halinde kullanılmak üzere azami 12 Milyon Euro'ya kadar yatırım kredisi ile sağlanacak ve bu yatırım ile ilgili olarak her türlü yasal izinlerin, ÇED belgelerinin, yatırım teşviklerin müracaatı, takibi, sonuçlandırılması, gerekli belgelerin alınması için tüm işlemler yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler