1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Allianz, Kuzey Akım sigorta poliçesini yenileme niyetinde değil

Allianz, Kuzey Akım sigorta poliçesini yenileme niyetinde değil

Alman sigorta şirketi Allianz, Rus gazını Almanya’ya taşıyan boru hattı Kuzey Akım 1’in 2023 yılının sonuna doğru sona erecek olan poliçesini yenilemeyecek. 

Allianz, Kuzey Akım sigorta poliçesini yenileme niyetinde değil

Enerji Günlüğü - Alman sigorta şirketi Allianz, Rus gazını Almanya’ya taşıyan boru hattı Kuzey Akım 1’in 2023 yılının sonuna doğru sona erecek olan poliçesini yenilemeyecek. 

Alman sigorta şirketi Allianz, Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattının 2023 yılının son çeyreğinde sona erecek olan poliçesini yenilemeyeceğini bildirdi. Hat ile Rus doğal gazı Baltık Denizi yoluyla Almanya’ya taşınıyor. Hatta geçen yılın sonlarında sabotaj ile hasarlar oluşmuştu.

Allianz yaptığı açıklamada, "Poliçe 2023 sonuna doğru bitecek ve Allianz bu poliçeyi yenileme niyetinde değil. Poliçe, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından önce 2 yıllık bir dönem için imzalanmıştı. Poliçe çerçevesindeki yükümlülüklerimiz tüm yaptırımlara konu" dedi.  

Allianz, poliçe detaylarının şirket ve müşterileri arasında gizli olduğunu ve bu konuda başka bir bilgi verilmeyeceğini de duyurdu. 

Öte yandan İsveç Savcılığı, Kuzey Akım Doğal Gaz Boru Hatlarına sabotajın arkasında kim olduğunun hala belirsiz olduğunu açıkladı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler