1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım hasarını Alman sigorta şirketleri karşılayabilir

Kuzey Akım hasarını Alman sigorta şirketleri karşılayabilir

Alman sigorta şirketleri, Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattının 3 borusunun birden delinmesiyle yaşanan hasarın giderilmesini değerlendiriyor.

Kuzey Akım hasarını Alman sigorta şirketleri karşılayabilir

Enerji Günlüğü - Alman sigorta şirketleri Allianz ve Munich Re, Rus gazını taşıyan Kuzey Akım 1'de oluşan hasarı karşılamayı yeniden değerlendirmeye aldılar.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre Alman sigorta devleri Allianz ve Munich Re, Rus petrolünün Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 boru hattında oluşan hasarı karşılamayı yeniden değerlendirmeye aldılar.  

Kaynaklar, sigorta şirketlerin bu kararının Almanya'nın Moskova ile ilişkilere yönelik duruşu ile ters düştüğünü ancak Alman hükümetinin hasarın karşılanmasına karşı olmadığını ifade ettiler. Allianz ve Munich Re ile Alman hükümeti bu iddialara ilişkin yorum yapmadılar. 

Allianz ve Munich Re'nin Kuzey Akım 1 için verdikleri sigorta poliçesinin boru hattındaki hasarın yanı sıra faaliyetteki aksamayı da karşıladığını öne süren kaynaklar, hasarın karşılanmasının boru hattının onarılmasını kolaylaştıracağını da belirttiler. 

Kuzey Akım 1'in yüzde 51 hissesi Gazprom'a ait. Geri kalan hissedarlar arasında Alman şirketleri de yer alıyor.  

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler