1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Rusya, Kuzey Akım sızıntısı için araştırma gemisi gönderdi

Rusya, Kuzey Akım sızıntısı için araştırma gemisi gönderdi

İsveç, Kuzey Akım 1 boru hattının operatörü Nord Stream AG’ye sızıntının olduğu bölgede ilk kez inceleme yapma imkanı verdi.

Rusya, Kuzey Akım sızıntısı için araştırma gemisi gönderdi

Enerji Günlüğü - Kuzey Akım 1 Boru Hattı işletmecisi Nord Stream AG, hatta meydana gelen sızıntıyı incelemek amacıyla İsveç kıyılarındaki sulara bir gemi gönderdi.

İsveç Donanması'ndan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Akım 1 boru hattının işletmecisi olan Nord Stream AG'ye boru hattında sızıntının meydana geldiği bölgeyi inceleme izni verildi. Yapılan açıklamaya göre, Nord Stream AG'nin temin ettiği Rus bayraklı bir gemi bölgeye gelerek inceleme yaptı.  

İsveç Donanması'nın açıklamasında Nord Stream AG'nin temin ettiği Rus gemisi ile aynı saha içinde incelemelerini sürdürdükleri, iletişim içinde oldukları belirtildi.  

NORD STREAM AG’DEN AÇIKLAMA

Öte yandan hattın işletmecisi Nord Stream AG de bir açıklama yaparak, kiralanan özel donanımlı bir geminin İsveç'in münhasır ekonomik bölgesinde boru hattının zarar gördüğü iddia edilen yere ulaştığını duyurdu. Açıklamada, “Kalibrasyon çalışmaları yapıldıktan sonra uzmanlar, mevcut tahminlere göre 3-5 gün sürecek olan hasarlı alanın etüdüne başlamak için 24 saat içinde hazır olacaklar” ifadesi yer aldı. 

Şirket ayrıca, Danimarka münhasır ekonomik bölgesindeki gaz boru hattı bölümünün araştırması ve hasar değerlendirmesi için yetkililerin gerekli izinleri verme kararını hala beklediklerini de belirtti.

İsveç polis ve savcıları patlama ve sızıntıların nedeniyle ilgili bu ay başında incelemelerini yapmışlardı. Gazprom ve Rusya'nın soruşturmaya katılma talepleri reddedilmişti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler