1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım boru hattında patlayıcı izlerine rastlandı

Kuzey Akım boru hattında patlayıcı izlerine rastlandı

İsveç, Kuzey Akım 1’in en az 50 metrelik bölümünün kayıp olduğunu kaydetti.

Kuzey Akım boru hattında patlayıcı izlerine rastlandı

Enerji Günlüğü - İsveçli bir savcı Kuzey Akım boru hatlarındaki hasarlı bölgelerde patlayıcı izlerine rastladıklarını bildirdi.

İsveç gazetesi Expressen, Kuzey Akım 1'in en az 50 metrelik bir bölümü kayıp olduğunu bildirdi. Rusya Savunma Bakanlığı’nın, boru hatlarını İngiliz donanma personelinin havaya uçurduğu iddiasını, Londra reddetmiş ve Rusya'nın Ukrayna'daki askeri başarısızlıklarını örtbas etmek için tasarlandığını belirtmişti.

İsveçli bir savcı Cuma günü yaptığı açıklamada, müfettişlerin Kuzey Akım boru hatlarının hasar gördüğü bölgede patlayıcı izlerine rastladıklarını ve bunun da büyük bir sabotajın gerçekleştiğini doğruladığını söyledi.

ANALİZLER HASARLI BÖLGEDEKİ PATLAYICI İZLERİNİ DOĞRULADI

İsveç Savcılık Makamı, soruşturma son derece karmaşık ve kapsamlı olduğunu belirterek, "Şu anda yapılan analizler, bulunan nesnelerin birçoğunda patlayıcı izleri olduğunu gösteriyor" diye konuştu. Danimarka ve İsveç'teki sismologlar da daha önce sızıntıların hemen yakınında sarsıntılar kaydettiklerini ve sinyallerin depreme benzemediğini söyledi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler